Διαδικτυακό ραντεβού… χωρίς χρέωση από τον ΕΟΠΥΥ

Με στόχο να πάψουν οι Έλληνες ασφαλισμένοι να καταβάλλουν συνολικά κάτι παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ ετησίως μόνο στα πενταψήφια τηλέφωνα των ιδιωτικών εταιρειών που έχουν συνάψει ισχυρές συμβάσεις με τον μεγαλύτερο υγειονομικό φορέα της χώρας, τον ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του Οργανισμού ετοιμάζει ειδικό διαδικτυακό πρόγραμμα ώστε οι ασθενείς να μη χρειάζεται να καλούν στις ιδιωτικές εταιρείες που χρεώνουν για την υπηρεσία αυτή….
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ελευθεροτυπία θα μπορούν δηλαδή να κλείνουν ραντεβού μέσω ίντερνετ χωρίς καμία χρεώση. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός: Ηδη ετοιμάζονται οι ρυθμίσεις ώστε οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν ΕΚΑΣ, αλλά και τα άτομα με αναπηρίες να μην πληρώνουν για το κλείσιμο των ραντεβού, ενώ ταυτόχρονα επεξεργαζόμαστε το σχέδιο για την ιστοσελίδα που θα παρέχει την υπηρεσία δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους μέσω Ιντερνετ.

Βέβαια, επειδή η πρόσβαση ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους ασφαλισμένους θα είναι δύσκολη μέσω Διαδικτύου, ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να ενισχύσει και να δημιουργήσει νέα τηλεφωνικά κέντρα στις μονάδες υγείας του φορέα, ώστε να μπορούν να καλούν με αστική χρέωση όσοι το επιθυμούν. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανό να μετακινηθούν υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ για να στελεχώσουν τα τηλεφωνικά κέντρα.

Να σημειωθεί ότι μηνιαίως στα πενταψήφια τηλέφωνα των ιδιωτικών εταιρειών πραγματοποιούνται περίπου 950.000 κλήσεις, οι οποίες κατά μέσο όρο χρεώνονται ένα ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο ιδιωτικός τομέας κερδίζει από την υπόθεση ραντεβού πάνω από 10 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *