Επτά εκατομμύρια για τις υπερωρίες των αστυνομικών…με εντολή Σαμαρά

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, λύθηκε το ζήτημα της υπερωριακής εργασίας των αστυνομικών, το οποίο δημιουργήθηκε μετά την έκδοση εγκυκλίου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, με την οποία μειώνονταν οι μέρες εργασίας πέραν του πενθημέρου, λόγω…

έλλειψης χρημάτων. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η διάθεση κονδυλίου ύψους 7 εκατ. ευρώ, ως ενίσχυση του προϋπολογισμού της Αστυνομίας, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών.

Ειδικότερα, κατόπιν επικοινωνίας που είχε σήμερα ο κ. Σαμαράς, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, τέθηκε από τον υπουργό το ζήτημα της περικοπής της αμοιβής των αστυνομικών από υπερωριακή εργασία -περιορίστηκαν οι ημέρες εξαιρέσιμης εργασίας, δηλ. εκτός πενθημέρου- λόγω του περιορισμού των πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που εκδόθηκε ύστερα από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, διευκρινιζόταν ότι η εγκύκλιος- διαταγή του Αρχηγού ανέφερε πως μειώνονται οι μέρες υπερωριακής εργασίας των αστυνομικών, από 52 σε 48 τον χρόνο, που αντιστοιχούσε σε περικοπή των αποδοχών από 3 έως 12 ευρώ τον μήνα για κάθε αστυνομικό, λόγω περιορισμού των πιστώσεων στον προϋπολογισμό.

Το συνολικό ποσό που έλειπε για να καλυφθούν οι ανάγκες της εργασίας πέραν του πενθημέρου είναι 7 εκατ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται από το υπουργείο, επέδειξε πλήρη κατανόηση για το ζήτημα και αναγνώρισε τις αδικίες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αστυνομικοί.

Γι’ αυτό, με εντολή του κ. Σαμαρά, ο κ. Δένδιας επικοινώνησε στη συνέχεια με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με τον οποίο συμφωνήθηκε να διατεθεί το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ για ενίσχυση του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να επανέλθει σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *