Κίνημα υπουργών κατά της τρόικας

Οι απαντήσεις που ετοιμάζουν στις απαιτήσεις των δανειστών

Μέσα σε κλίμα έντασης και καχυποψίας από την πλευρά της Ελλάδας αναμένεται να…

εξελιχθεί η επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας προκαλούν τις εκρήξεις κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι σχεδιάζουν πλέον τις δικές του απαντήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», ο πρωθυπουργός δηλώνει αμετακίνητος από τη θέση του ότι δεν τίθεται θέμα λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων και έχει δώσει εντολή σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή και να αποδείξουν με στοιχεία την πρόοδο που έχει σημειωθεί την τελευταία χρονιά.

Ειδικότερα, τα «μπρα ντε φερ» που θα εξελιχθούν τις αμέσως προσεχείς μέρες είναι τα εξής:

– Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει έτσι ώστε τόσο οι υπάλληλοι που θα απομακρυνθούν από τις αμυντικές βιομηχανίες όσο και εκείνοι που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο (συμβασιούχοι) να προσμετρηθούν στον συνολικό αριθμό των απολύσεων.

– Υπουργείο Ανάπτυξης: Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε χθες ένα ακόμη μήνυμα προς την τρόικα ότι θα πρέπει να εμπιστευθεί την ελληνική πλευρά και να αναγνωρίσει έμπρακτα τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

– Οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Φώφη Γεννηματά, υπό τον συντονισμό του υπουργού Οικονομικών, εξακολουθούν να δίνουν «μάχη» για τη διατήρηση έστω και ενός μέρους της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

– Υπουργείο Υποδομών: Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος θέλει να επιταχύνει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καλείται να υπερβεί το εμπόδιο που βάζει η ίδια η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θέτοντας θέμα… μονοπωλίου.

– Υπουργείο Εργασίας: Ο Γιάννης Βρούτσης θεωρεί ότι δεν είναι η ώρα για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και έχει αντιπροτείνει ένα σχέδιο που εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, η τρόικα δηλώνει αμετακίνητη.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *