Στα σκαριά υποψηφιότητα Τσίπρα για πρόεδρος της Κομισιόν

Κοινό μυστικό που μένει να επιβεβαιωθεί , είναι η απόφαση για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, ως υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

 Η απόφαση αναμένεται στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των προέδρων του ΚΕΑ η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα και στο κτίριο της Βουλής και σε αυτή θα …
συμμετέχουν εκτός από τους προέδρους, στελέχη από περισσότερα από 20 κόμματα από όλη την Ευρώπη.
Με απολύτως ευρωπαϊκό προσανατολισμό ο κ. Τσίπρας μίλησε το Σάββατο στην Εναλλακτική Σύνοδο Ευρωπαϊκών Κινημάτων στην Αθήνα.
Στην ομιλία του ότι «η Εναλλακτική Σύνοδος, η μεγάλη συνάντηση των κινημάτων είναι εδώ για να στείλει ένα μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου. Ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και αντίστασης. Το μέλλον αυτού του κόσμου δεν ανήκει στον χρεοκοπημένο καπιταλισμό των αγορών. Δεν ανήκει στους διεθνείς τοκογλύφους και τους τραπεζίτες. Το μέλλον αυτού του κόσμου ανήκει στους λαούς. Και θα είναι ένα μέλλον με ελευθερία, δημοκρατία και αξιοπρέπεια¨, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα διαφοροποίησε το σύνθημά τους που έλεγε ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Καθώς η κρίση που ζούμε σήμερα, μας παρακινεί να γίνουμε πιο αποφασιστικοί. Ένας άλλος κόσμος δεν είναι απλώς εφικτός. Είναι αναγκαίος. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας από εδώ και πέρα», όπως είπε.
Ο κ. Τσίπρας, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, υποστήριξε ότι «η Εναλλακτική Σύνοδος έχει ένα έργο να επιτελέσει. Να συγκεντρώσει την εμπειρία των αγώνων κοινωνικής αντίστασης από όλον τον κόσμο. Να καθορίσει έναν πρόγραμμα δράσης που θα συνδέει και θα ενώνει τους αγώνες αυτούς σε ένα τεράστιο κοινό απελευθερωτικό μέτωπο. ΝΑ τσακίσει τον ρατσισμό και τον φασισμό, Και τέλος να ανοίξει τον δρόμο για έναν εναλλακτικό πρόγραμμα που θα κάνει την δικτατορία των αγορών και τον καταναγκασμό του κέρδους παρελθόν».
Ως προς το πολιτικό διακύβευμα του αγώνα των κινημάτων και των λαών ο κ. Τσίπρας, το συνόψισε στα εξής:
«… το χειρότερο, η άρχουσα τάξη, μια χούφτα τραπεζιτών, ολιγαρχών του χρήματος και των πολιτικών τους συνεργατών, έχει βρει τον τρόπο να επωφελείται από την κρίση που ή ίδια δημιουργεί. Και να χρησιμοποιεί την λιτότητα για να επιβάλλει ακόμα περισσότερη λιτότητα. Να επικαλείται την ανεργία για να προκαλέσει ακόμα περισσότερη ανεργία. Να κλαίει με δάκρια κροκοδείλου για την παραγωγική καταστροφή, για να καταστρέψει ακόμα περισσότερο την πραγματική οικονομία και την παραγωγή¨.

eklogika.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *