Ο ΑΕΠΙ βλάπτει σοβαρά τους … καταστηματάρχες του Ηρακλείου

Πραγματικό βραχνά αποτελούν τα πρόστιμα του ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) για τους…

καταστηματάρχες, τους εστιάτορες και όλους τους επιχειρηματίες της Κρήτης, οι οποίοι έχουν μουσική στα καταστήματα τους.
Τα τσουχτερά πρόστιμα οδηγούν τους ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης σε απόγνωση δηλώνοντας ότι είναι αδύνατο να πληρώνουν το … καπέλο του ΑΕΠΙ όταν εκκρεμούν ήδη οι φόροι τους. Μιλώντας στο prismanews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ, Εστιατορίων και Μπαρ, κ. Τσακιράκης Γιάννης ανέφερε Η ΑΕΠΙ εκπροσωπεί καλλιτέχνες και τα πνευματικά τους δικαιώματα,ζητώντας συγκεκριμένα ποσά. Παίρνουν υπέρογκα ποσά. Είναι άδικο να μας ζητούν τόσα χρήματα, από την στιγμή, που αγοράζοντας το CD, πληρώνουμε πνευματικά δικαιώματα.
Το ποσό που απαιτείται είναι ανάλογο των τετραγωνικών μέτρων του καταστήματος. Ο κ.Τσακιράκης συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι το ποσό που ζητά η ΑΕΠΙ είναι ένα επιπλέον πρόβλημα στην παρούσα κατάσταση για τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, ενώ πολλοί από τους συναδέλφους του βρίσκονται στα δικαστήρια λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Ο ίδιος ανέφερε πως μονη λύση για να επιβιώσουν οι επιχειρηματίες είναι η κατάργηση του ποσού που πρέπει να καταβάλλεται στην ΑΕΠΙ. Πρέπει να καταργηθεί και να αφήσουν ήσυχη την επαγγελματικότητα. Πρέπει να γίνει μείωση φόρων, ώστε οι επιχειρήσεις να γίνουν βιώσιμες. Οι φόροι είναι αβάσταχτοι, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *