Ήθελαν πίσω τη νύφη και αλληλοσκοτώθηκαν οι τσιγγάνοι στη Γαστούνη

Η «κίνηση» της μίας οικογένειας των ΡΟΜΑ να πάρουν πίσω τη. νύφη από την οικογένεια του γαμπρού φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα μέχρι στιγμής στοιχεία, να είναι η αιτία του «μακελειού» που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα το απόγευμα της Τετάρτης στη Γαστούνη…

Νεκροί, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, έπεσαν ο 26χρονος γαμπρός, η 31χρονη αδελφή του, ο 50χρονος πατέρας τους και ο επίσης 50χρονος θείος τους.

Στη συμπλοκή συμμετείχαν τα μέλη τριών οικογενειών, χωρισμένα σε δύο «στρατόπεδα», με την οικογένεια της νύφης ωστόσο να μη μετρά κανένα θύμα!

Οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας προχώρησαν στη σύλληψη οκτώ ατόμων, έξι ανδρών και δυο γυναικών, ηλικίας από 20 έως 50 ετών, τα οποία οδηγήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας σε Γαστούνη και Λευκοχώρι είναι «δρακόντεια», με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να παραμένουν στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψουν νέα «βεντέτα»!

Ήθελαν. εγγόνια!

Ο λόγος που οδήγησε τα μέλη των τριών οικογενειών στο «μακελειό», αποτελεί κοινό μυστικό για τους συγγενείς και τους φίλους του νεαρού ζευγαριού.

Ο 26χρονος Γεώργιος Κωνσταντίνος, που έπεσε νεκρός από τα πυρά του πεθερού του, με τη σύζυγό του Βασιλική ή Ανθούλα, αποφάσισαν, πριν από οκτώ περίπου έτη, να ενώσουν τις ζωές τους, σύμφωνα με τους κώδικες τιμής και τις παραδόσεις των Ρομά.

Τον τελευταίο χρόνο ωστόσο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του patrisnews.com, η νεαρή κοπέλα δεχόταν έντονες πιέσεις από την οικογένειά της, που ανυπομονούσε για ένα εγγόνι, να εγκαταλείψει τον σύζυγό της.

Πιέσεις που οδηγούσαν σε άγριες συμπλοκές και καβγάδες ανάμεσα στις δύο οικογένειες και που τους τελευταίους μήνες γινόταν όλο και πιο έντονοι, φτάνοντας στο «μακελειό» της Τετάρτης.

«Γόρδιος δεσμός»

Το «κουβάρι» της υπόθεσης θύμιζε πιο πολύ. «γόρδιο δεσμό», με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου να δίνει ολονύχτια «μάχη» για να το ξεμπερδέψει, καθώς, όλοι οι ΡΟΜΑ που συνεπλάκησαν στο «μακελειό» ανήκουν στην ίδια οικογένεια, έχουν το ίδιο επώνυμο, χρησιμοποιούν διαφορετικά ονόματα από αυτά των αστυνομικών τους ταυτοτήτων, κάποια από τα μέλη της μίας οικογένειας είναι δηλωμένα στην οικογενειακή μερίδα της άλλης οικογένειας και ούτω καθ’ εξής.

Οι συνθήκες δε κάτω από τις οποίες «φούντωσε» το μακελειό, αποτέλεσε για τους αστυνομικούς έναν ακόμα «πονοκέφαλο». Τα πράγματα όμως δεν άργησαν να μπουν στη θέση τους και οκτώ από τα μέλη των οικογενειών που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης!

Η στιγμή του μακελειού!

Σύμφωνα με τη δικογραφία που υποβλήθηκε χθες στην Εισαγγελία της Αμαλιάδας πρώτος, κατά την διάρκεια της συμπλοκής, τη σκανδάλη, φέρεται να τράβηξε ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, αδελφός του γαμπρού, από τα πυρά του οποίου έπεσε νεκρός ο 50χρονος θείος του Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Ο «πόλεμος» δεν άργησε να ξεκινήσει ανάμεσα στις δύο ομάδες με τον γιό του 50χρονου Χρήστου Παναγιωτόπουλου, τον Σπύρο Παναγιωτόπουλο, να απαντά στα πυρά, σκοτώνοντας και αυτός με τη σειρά του τον επίσης 50χρονο θείο του (και πατέρα του γαμπρού) Ηλία Παναγιωτόπουλο!


Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν με τον 26χρονο γαμπρό Γιώργο – Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο και την 31χρονη αδελφή του Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου να πέφτουν νεκροί από. τα πυρά του πατέρα της νύφης, Δημήτρη Παναγιωτόπουλου! Μια πραγματική τραγωδία που δεν κράτησε παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα.
Με πληροφορίες patrisnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *