Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό

Πρόκειται για έναν προϊστάμενο Διεύθυνσης του Υπουργείου διότι προέβη σε ενέργειες προκειμένου αναπτυξιακό έργο…

δήμου να ανατεθεί σε αναπτυξιακή εταιρεία στην οποία μετέχει ως μέλος σύζυγος του εν λόγω υπαλλήλου.

Για να το πετύχει ανέλαβε χωρίς προηγούμενη άδεια και ενημέρωση της υπηρεσίας την προετοιμασία του φακέλου χρησιμοποιώντας μέσα της Υπηρεσίας και τη θέση που κατέχει. Σε διενεργούμενη ΕΔΕ από την υπηρεσία καλούμενος να παράσχει σχετικές εξηγήσεις άσκησε κριτική κατά των πράξεων προϊσταμένης αρχής χρησιμοποιώντας απρεπείς εκφράσεις.

Η υπηρεσία επιλήφθηκε της υπόθεσης παραγγέλοντας τη διενέργεια ΕΔΕ μετά από καταγγελία – αναφορά του Δημάρχου ότι ο εν λόγω υπάλληλος πλαστογράφησε την υπογραφή του προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να τύχει χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενώ για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης ο φάκελος στάλθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά υπάλληλο του Υπουργείου που παραπέμπεται για το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του για το χρονικό διάστημα από 1-5-2013 μέχρι 1-8-2013.

Ο εν λόγω υπάλληλος, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών και αντίστοιχο του Προξενείου της Ελλάδας στην Ατλάντα των ΗΠΑ, συνελήφθη την 30η Απριλίου του 2013 στο Διεθνή Αερολιμένα της Ατλάντα προσπαθώντας να περάσει παράνομα δυο Αλβανούς υπηκόους στο αμερικανικό έδαφος οι οποίοι έφεραν ελληνικά διαβατήρια,. Σε βάρος του εν λόγω υπαλλήλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από το αρμόδιο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ, έχει προφυλακισθεί και έχει ορισθεί δικάσιμος για τις 7-10-2013.

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *