Παναγόπουλος: Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι, παράνομη είναι η κυβέρνηση

Να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και να και να προχωρήσει σε διάλογο με τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) καλεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος…

Παράλληλα, προτείνει να υπάρξει άμεση απεργιακή αντίδραση, την οποία όπως τονίζει θα καλύψει πολιτικά η ΓΣΕΕ.


Μιλώντας στο BHMA FM ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης για την απεργία στο Μετρό. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων», ανέφερε.

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ το μέτρο της επίταξης «και να πραγματοποιήσει συνάντηση ΓΣΕΕ-ΕΚΑ και των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ώστε να αναζητηθεί λύση μέσα από διάλογο με σεβασμό στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων» και συμπλήρωσε πως αν εφαρμοσθεί το μέτρο θα υπάρχει απεργιακή αντίδραση και η ΓΣΕΕ θα την καλύψει πολιτικά.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά η κυβέρνηση. 

«Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα – όπως από τις ΣΣΕ προκύπτουν – αλλά η Κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων αλλά και του διεθνούς δικαίου από την Κυβέρνηση έχει καταγγελθεί εκτός των άλλων, τόσο από το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο κι από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Αυτές τις παρανομίες θα εκδικάσει και το ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εφόσον χρειαστεί», κατέληξε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *