Απερρίφθη το «πλοίο ασφαλείας»…

Απέρριψε η κυβέρνηση τις δύο τροπολογίες βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την οποία το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα μπορούσε να ορίζει «πλοίο ασφαλείας» που θα εκτελεί πλόες σε περίπτωση απεργίας ναυτεργατών που θα ξεπερνά τις 48 ώρες…

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, που απέρριψε τις τροπολογίες, η τροπολογία που του βουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη είχε νομικά προβλήματα, ενώ η τροπολογία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου έλυνε το πρόβλημα, αλλά είχε τα χαρακτηριστικά μίας μόνιμης κατάστασης.

Είπε ακόμη ότι οι τροπολογίες είχαν τεχνικά προβλήματα, καθώς δεν ξεκαθαριζόταν αν το «πλοίο ασφαλείας» θα αφορούσε μόνο την Κρήτη ή όλα τα νησιά.

Καταλήγοντας σημείωσε πως η κυβέρνηση ήθελε μια ρύθμιση νομικά μπετόν, η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρολγου, αν και έκανε λόγο για ατολμία από την πλευρά του κ. Μουσουρούλη, ανέφερε ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε, να φέρει μεσα ρύθμιση για θεσμική λύση με σταθερό και ασφαλές θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μη διαρραγεί η εδαφική συνέχεια της χώρας.

Πρόσθεσε πως πρόκειται για «εξέλιξη που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα αποδεχτεί τη θεσμική πρόταση για το πρόγραμμα δρομολογίων ελάχιστης επικοινωνίας ασφαλείας των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και της χώρας μας με άλλες χώρες έναντι των αποσπασματικών λύσεων που προτάθηκαν».

dimotikosafari.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *