Την πόρτα της εξόδου είδαν εργαζόμενοι της ΝΙΚΑΣ επειδή απήργησαν

Με νέα 24ωρη απεργία απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις απολύσεις συναδέλφων τους 

Γιώτα Περήφανου


Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά… και αφορά στο εργασιακό – απεργιακό δελτίο είναι η απόλυση τριών μελών της Εργοστασιακής Επιτροπής (υπάλληλοι της εταιρείας ΝΙΚΑΣ). Για την ιστορία να τονίσουμε πως…

οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έμαθαν εντελώς ξαφνικά την απόλυσή τους από δικαστικό επιμελητή χωρίς να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε ενημέρωσή τους και σχετική διευκρίνιση. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας 902.gr η εργοδοσία της εταιρείας ΝΙΚΑΣ προχώρησε σε αυτή την απόφαση μια μέρα μετά την 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία στην οποία συμμετείχαν οι τρεις απολυμένοι καθώς φαίνονται ως οι πρωτοστάτες στην οργάνωση της απεργίας. 

Oι εργαζόμενοι στην εταιρεία δείχνουν την συμπαράστασή τους στους συναδέλφους με 24ωρη απεργία και γενική συνέλευση σήμερα στις 10 το πρωί. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν εφόσον δεν ανακληθούν οι απολύσεις.

Σας παραθέτουμε και τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές απολύσεις σύσσωμης της εκλεγμένης σωματειακής επιτροπής, στην επιχείρηση “ΝΙΚΑΣ”. Είναι ξεκάθαρο χτύπημα στην οργάνωση των εργατών, στη συλλογική δράση. Η εργοδοσία ξεσαλωμένη από την πολιτική της κυβέρνησης αξιοποιεί τα συνεχόμενα μέτρα υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και στρέφεται ανοιχτά απέναντι σε εργάτες που μπαίνουν μπροστά διεκδικώντας αξιοπρεπή ζωή.


Όπλο των εργατών είναι η αλληλεγγύη.
Να δυναμώσει από κάθε εργοστάσιο του κλάδου και από κάθε κλάδο ξεχωριστά η αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας στην επιχείρηση “ΝΙΚΑΣ”. Να παρθούν εδώ και τώρα πίσω οι απολύσεις».

Τις απολύσεις καταγγέλλουν και καταδικάζουν η Ομοσπονδία Τύπου -Χάρτου και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι συσπειρωμένοι γύρω από την επιτροπή και το Κλαδικό Σωματείο δίνουν τη μάχη να μην περάσουν οι απολύσεις.


Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πολλά παρόμοια περιστατικά με απολύσεις εργαζομένων οι οποίοι συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις. Τα κατά τα άλλα λαλίστατα κανάλια μας αλλά και λοιπά μέσα γιατί δεν αφιέρωσαν ούτε μια ανάρτηση για τη συγκεκριμένη σοβαρή είδηση; 

Να σημειώσουμε, όπως ενημερωθήκαμε, πολλοί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς γνώριζαν το συγκεκριμένο θέμα και έλαβαν προσκλήσεις, ώστε να καλύψουν τη γενική συνέλευση των εργαζομένων της εταιρείας ΝΙΚΑΣ έξω από τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις οι οποίοι αποφάσισαν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Είναι, μάλλον, πολύ δελεαστικό το διαφημιστικό πακέτο της ΝΙΚΑΣ σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, εξ’ ού και η αποσιώπηση της είδησης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *