ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Βρισκόμαστε ήδη στην αρχή της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής και ορισμένοι από τους διεκδικητές θεωρούν ότι…

μπορούν να αξιοποιούν τις υπηρεσίες του δήμου και τους υπαλλήλους του, στα διάφορα προεκλογικά τους σχέδια. Ξεχνούν ότι δεν έχουν κανένα πολιτικό, ηθικό και θεσμικό δικαίωμα να χρησιμοποιούν το Δήμο, τις υπηρεσίες του, τις δράσεις των υπηρεσιών και τους εργαζόμενους ως λάφυρο στα χέρια τους για προσωπικές προβολές και άγρα ψήφων.

Ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα είναι δημοτικοί, δημόσιοι οργανισμοί και κρατικοί θεσμοί που έχουν την υποχρέωση να υπηρετούν τον πολίτη ανεξάρτητα ποια είναι η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος που κάθε φορά εκλέγεται. Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του δεν μπορεί να είναι φέουδο στα χέρια κανενός διεκδικητή της δημοτικής εξουσίας.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι και στεκόμαστε απέναντι σε όλους εκείνους που έχουν καθεστωτική νοοτροπία και πρακτική και στην προσπάθεια να γαντζωθούν ή να διατηρήσουν την εξουσία τους δε διστάζουν να κάνουν τα πάντα προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε την άνευ όρων εκμετάλλευση, δομών, θεσμών, προσώπων, υπηρεσιών προς όφελος των όποιων πολιτικών σχεδιασμών.

Θεωρούμε απαράδεχτο δράσεις υπηρεσιών του δήμου και των Νομικών Προσώπων να αξιοποιούνται και να χρησιμοποιούνται από πολιτικά πρόσωπα που στόχο έχουν να αυξήσουν τα εκλογικά “κουκιά” τους. Ορισμένοι υποψήφιοι να εκμεταλλεύονται δράσεις συναδέλφων, να παρίσταται και να φωτογραφίζονται μόνο και μόνο για να φαίνονται ως …δήθεν πρωταγωνιστές .

Καλούμε τους συναδέλφους μας, στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων μας από τις αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές (ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, άλωση των εργασιακών σχέσεων – πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα, διαθεσιμότητες – απολύσεις, μείωση των αποδοχών, αύξηση του ωραρίου κ.λπ.),να σταθούμε με αξιοπρέπεια προασπιζόμενοι τον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών και της εργασίας μας, να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής επιλογής και γνώμης του καθένα μας αλλά ταυτόχρονα να μην χρησιμοποιηθούμε και να μην αξιοποιηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου και η προσφερόμενη εργασία μας στα προεκλογικά σχέδια κανενός.

Οι υπερεσιακοί παράγοντες είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών, μη επιτρέποντας την οποιαδήποτε προεκλογική εμπλοκή και εκμετάλλευση των υπηρεσιών και των εργαζομένων.

Απαιτούμε από όλες τις παρατάξεις και τους υποψηφίους οι υπηρεσίες του δήμου να μείνουν έξω από προεκλογικά και μικροπολιτικά παιχνίδια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *