Το Χρηματιστήριο βλέπει «μισοάδειο το ποτήρι»

Κόντρα στην αισιοδοξία και τις προσδοκίες που δημιουργεί η επικέιμενη έξοδος της χώρας στις αγορές, η χρηματιστηριακή αγορά κινείται πτωτικά, εστιάζοντας στις αρνητικές πτυχές του ……

εγχειρήματος και στις εκκρεμότητες που απομένουν για την έγκριση εκταμίευση των δόσεων της τρόικας. Σε τροχιά διολίσθησης κινούνται οι βασικοί δείκτες του ΧΑ. Μεγάλος όγκος συναλλαγών στις τραπεζικές μετοχές και τα warrants, που παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διεθνών χαρτοφυλακίων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρά κέρδη. Γρήγορα όμως η αγορά πήρε καθοδική κατεύθυνση και τα περισσότερα blue chips μπήκαν στο κόκκινο. Οι απώλειες είναι πάντως περιορισμένες και δεν αποκλείεται να καλυφθούν προς το τέλος της συνεδρίασης, με τις συνήθεις αγοραστικές παρεμβάσεις στη λήξη των συναλλαγών.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται αυτή την ώρα στα χαμηλά ημέρας, περί τις 1.292 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,6%, ενώ ο συνολικός τζίρος είναι 53 εκατ. ευρώ.

Περίπου 0,50% χάνουν ο FT25 της υψηλής κφαλαιοποίησης και ο τραπεζικός δείκτης.

Μεικτή εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό. Οριακά ενισχύονται Εθνική, Eurobank και Attica Βank, κατά 1% υποχωρεί η Alpha, -0,5% η Πειραιώς.

Στα εμποροβιομηχανικά blue chips ξεχωρίζουν η Βιοχάλκο (+3%) και οι θυγατρικές της ΣΩΛΚ, Σιδενόρ και Ελλ. Καλώδια.(2,5%). Ενισχύεται η Intralot (+1%), μικρά κέρδη 0,5% καταγράφει ο ΟΠΑΠ.

Περίπου 2,5% χάνει η Motοr Oil, 1,5% Follie και ΜΕΤΚΑ.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *