Τελευταία Νέα

Πρωτογενές πλεόνασμα θράσους

Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Άλλη μια θεατρική παράσταση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη. Τίτλος της παράστασης «Πρωτογενές Πλεόνασμα!!!!». Και όχι μόνο αυτό, στην ανακοίνωσή του ο Αν. ΥΠΟΙΚ κ. Σταικούρας δίνει για ακόμα μια φορά ελπίδα στον ελληνικό λαό λέγοντας ότι αν επιτευχθεί, θα δώσει την δυνατότητα διανομής κοινωνικού μερίσματος!…….
Προσπαθώντας να πείσει την κυβέρνησή του περισσότερο ότι, αυτό το μίγμα πολιτικής (ουσιαστικά εξαθλίωσης του ελληνικού λαού) που χρησιμοποιείται είναι η λύση για έξοδο από την κρίση, τη στιγμή που ΔΝΤ και έγκριτοι οικονομολόγοι ομολογούν ότι «η συνταγή» ήταν λάθος.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ μιλά για «πρωτογενές πλεόνασμα» όταν:

• Το Κράτος δεν έχει επιστρέψει ΦΠΑ ποσού ύψους 1,01 δισ. ευρώ και δεν έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή ΦΠΑ σε 200.000 αγρότες, ενώ είναι μεγάλοι οι φόβοι για μείωση των επιστρεφόμενων ποσών.

• Το Κράτος χρωστά σε προμηθευτές του το ποσό των 6,3 δισ. ευρώ.

• Το δημόσιο χρέος έφτασε στο 180% (321 δις) αφού επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ το 2013! Το PSI του κ. Βενιζέλου που πήγε;

• Κόπηκαν επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων που χορηγούσε μέχρι πέρυσι ο ΟΓΑ σε 200.000 οικογένειες. Το νέο επίδομα (μειωμένο ως και 804 ευρώ ετησίως), δεν έχει καταβληθεί ακόμα στην πλειονότητα των φορολογουμένων.

• Εφέτος φορολογούνται με έκτακτη εισφορά 1%-4% ακόμα και οι συντάξεις αναπήρων πολέμου, το εξωιδρυματικό επίδομα, η ισόβια σύνταξη, το επίδομα πολύτεκνων, το ΕΚΑΣ, το επίδομα επικίνδυνης εργασίας!

• Ένας χρόνος μετά τις εκλογές, η βιομηχανική παραγωγή είναι μικρότερη κατά 4,6% η οικοδομική δραστηριότητα κατά 50%, υγιείς και μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν απειλούνται με λουκέτο η μεταναστεύουν στο εξωτερικό λόγω έλλειψης ρευστότητας, η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί κατά 50% την τελευταία διετία, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 4,6% σε σχέση με πέρυσι.

• Οι άνεργοι έχουν αυξηθεί κατά 220.000 σε σχέση με πέρυσι. Αλήθεια γιατί δεν εφαρμόζουν το σχέδιο για την ανάσχεση της ανεργίας που είχε παρουσιάσει το Μάρτιο ο νυν Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της ΕΕ (σύμφωνα με τους Financial Times) κ. Βενιζέλος, που το είχε χαρακτηρίσει ως «ένα μεγάλο φιλόδοξο πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας»;

Αλήθεια που είναι οι 150.000 θέσεις εργασίας που είχε υποσχεθεί για κάθε χρόνο ο κ. Σαμαράς;

Τα παραπάνω συμβαίνουν τη στιγμή που επίσημα πλέον, η κ. Μέρκελ ομολογεί ότι «Μπορεί να υπάρξει ένα νέο πακέτο. Κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλο θα είναι αυτό, αυτό θα το δούμε όταν έρθει η ώρα και με βάση τις εκθέσεις της τρόικας». Μάλλον η κ. Μέρκελ δεν είδε το «πρωτογενές πλεόνασμα» του κ. Στουρνάρα.

Και η τρόικα με e-mail!!!!! προς το Υπουργείο Οικονομικών ζητά εδώ και τώρα το κλείσιμο της ΕΛΒΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της ΛΑΡΚΟ και μάλιστα χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων, ώστε η Εθνική μας Άμυνα να είναι όμηρος των δικών τους βιομηχανιών.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι, όσοι έλεγαν ότι πρέπει να είμαστε «καλά παιδιά» μέχρι τις γερμανικές εκλογές για να μας βοηθήσουν μετά οι Γερμανοί, είναι γελασμένοι πικρά.

Οι Γερμανοί θέλουν να κερδίσουν όσα μπορούν.

Τη στιγμή που ο εξαθλιωμένος έλληνας, έπειτα από αιματηρές στερήσεις και θυσίες, θα εργάζεται με μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας ενώ θα έχει διαλυθεί πλήρως ο κοινωνικός ιστός, το Τρίτο πακέτο βοηθείας για την Ελλάδα θα ισούται με τρίτο μνημόνιο, όπως άλλωστε δήλωσε η Επίτροπος Μ. Δαμανάκη.

«Τα πακέτα διάσωσης είναι ένα δώρο στους Έλληνες πολιτικούς που εννοούν να συνεχίζουν τις «δουλειές» τους ως συνήθως», αναφέρεται σε άρθρο της εφ. Washington Times.

Κύριοι συγκυβερνώντες, η συμπεριφορά και τα λεγόμενα σας αποδεικνύουν ότι υπάρχει σε εσάς πρωτογενές πλεόνασμα θράσους, αισθανόμενοι ότι διοικείτε ανθρώπους, οι οποίοι δεν νευριάζουν και δεν αντιδρούν στην αισχρή συμπεριφορά σας. Θα διαψευσθείτε.


skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *