Συλλαλητήριο κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, μέλη ναυτεργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συλλαλητήριο έναντια στην πώληση μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Κατόπιν θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας…

Μεγάλο συλλαλητήριο κατά στην πώληση μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ, θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

 Η ομοσπονδία υπαλλήλων λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η ‘Ενωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών, έχουν προκηρύξει για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00.

 Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, μέλη ναυτεργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν και θα διαδηλώσουν στην Πλατεία Καραϊσκάκη ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

 «Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, πιστοί εντολοδόχοι των ξένων μονοπωλιακών ομίλων και των ντόπιων συμφερόντων που τα συνεπικουρούν, αδιαφορώντας για τις καθολικές κοινωνικές αντιδράσεις, προχώρησαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των εργαζομένων στα λιμάνια, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «φιάσκο» τη διαδικασία στη Βουλή.

 Το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι στην προκήρυξη για την πώληση μετοχών του ΟΛΠ απο το ΤΑΙΠΕΔ αποκαλύπτεται, ξεκάθαρα, ο εμπαιγμός των κυβερνητικών βουλευτών απέναντι στους εργαζόμενους του ΟΛΠ, που διαβεβαίωναν ότι δεν θα θιγούν από την πώληση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζόμενων, των κοινωνικών φορέων, των κατοίκων της περιοχής του Πειραιά, στον δίκαιο αγώνα για να παραμείνει το λιμάνι υπό δημόσιο έλεγχο.

 Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την επιχειρούμενη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε, τόνισε ότι «το ιστορικό λιμάνι του Πειραιά είναι το εθνικό μας λιμάνι, η ατμομηχανή της ανάπτυξης για τον ευρύτερο Πειραιά και είναι αδιανόητο να επιχειρείται ουσιαστικά η πλήρης ιδιωτικοποίησή του».

 Αναφέρει επίσης ότι «η ενέργεια αυτή αποκόπτει οριστικά τους Πειραιώτες από το λιμάνι τους, το οποίο πλέον θα λειτουργεί πέρα από κάθε κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, ως ξένη και αυτόνομη επικράτεια και μονοπώλιο των ιδιωτών».

 Στο λιμάνι του Πειραιά λόγω των σημερινών κινητοποιήσεων έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από το λιμενικό σώμα και με τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *