Με τρία είδη γεμίζουν οι Ρώσοι τις βαλίτσες φεύγοντας από Κρήτη

Τις 450.000 εκτιμάται ότι θα φθάσουν φέτος οι Ρώσοι τουρίστες που θα επισκεφθούν την Κρήτη, στηρίζοντας την τοπική οικονομία αφού αγοράζουν από γούνες μέχρι… τοπικά προϊόντα, όπως λάδι, βότανα, μέλι κ.ά.

Για τις καταναλωτικές συνήθειες των Ρώσων τουριστών μίλησε στην “Π” ο κ. Σήφης Αντύπας ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου “Millenium” που δραστηριοποιείται στη ρωσική αγορά, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι δείχνουν μεγάλη προτίμηση στα τοπικά προϊοντα αλλά και στις γούνες από την Καστοριά.

Ο ίδιος ανέφερε: “Για τους Ρώσους η γούνα δεν είναι είδος πολυτελείας, αλλά είδος πρώτης ανάγκης.

Γνωρίζουν ότι οι γούνες Καστοριάς είναι καλής ποιότητας και τις αγοράζουν. Θα έλεγα ότι στους 100 Ρώσους οι 5 αγοράζουν μια γούνα”.

Σύμφωνα με τον κ. Σηφάκη στο παρελθόν αγόραζαν και χρυσό, ωστόσο έχουν μειωθεί οι αγορές τους.

Αντίθετα συνεχίζουν να αγοράζουν ρολόγια.

Αδυναμία στα κρητικά προϊόντα

Ο ίδιος είπε ότι οι Ρώσοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση και στα τοπικά κρητικά προϊόντα που μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στην πατρίδα τους.

“Αγοράζουν 2-3 λίτρα λάδι, αρωματικά βότανα, τσάι του βουνού, μέλι, κρητικά κρασιά.

Ο τουρισμός μας έχει πάρα πολλά οφέλη από τους Ρώσους τουρίστες”.

Σύμφωνα με τον κ. Σηφάκη φέτος θα έλθουν στην Κρήτη για διακοπές περίπου 420.000-450.000 Ρώσοι ποσοστό αυξημένο κατά 35% σε σχέση με πέρυσι.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η άνοδος από τη ρωσική αγορά θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Αγαπούν την Κρήτη και τα προϊόντα της

“Οι Ρώσοι αγαπούν και την Κρήτη και τα τοπικά προϊόντα” είπε στην “Π” ο διευθυντής ξενοδοχείων Ζαχαρίας Χνάρης σημειώνοντας: “Και αγοράζουν και καταναλώνουν κρητικά προϊόντα, λάδι, βότανα, κυρίως τους αρέσει πολύ η κρητική κουζίνα και τα τοπικά κρασιά”.

Θεαματική αύξηση στις θεωρήσεις βίζας για Ρώσους

Κατά 68% αυξήθηκαν οι θεωρήσεις βίζας από τη Ρωσία το πρώτο πεντάμηνο του 2013 πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα:

– Κατατέθηκαν 213.582 αιτήσεις για παροχή Visa, έναντι 126.954 στο αντίστοιχο διάστημα του 2012, σημειώνοντας αύξηση 68,23%

– Εκδόθηκαν 213.931 θεωρήσεις visa, εναντι 127.393 στο αντίστοιχο διάστημα του 2012, σημειώνοντας αύξηση 67,93%!!!

– Απορρίφθηκαν 561 αιτήσεις, έναντι 327 πέρυσι.

Στα αξιοσημείωτα που αποδεικνύει και την ποιοτική διαφοροποίηση η αύξηση κατά 77,22% των θεωρήσεων visa πολλαπλών εισόδων, οι οποίες έφθασαν στις 65.034, έναντι μόλις 36.696 στο περυσινό αντίστοιχο πεντάμηνο.

Καταγγελία για δυσφήμιση της αγοράς στην Ιεράπετρα από Ρώσους ξεναγούς

Την αγορά της Ιεράπετρας δυσφημούν Ρώσοι ξεναγοί, λέγοντας στους τουρίστες που συνοδεύουν ότι στα καταστήματα της πόλης θα εξαπατηθούν, έτσι ώστε να τους οδηγούν σε εμπορικά της επιλογής τους για να κάνουν τις αγορές τους. Αυτό καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας σε επιστολή του προς την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Βαρδάκης, σημειώνει: “Γνωρίζουμε ότι συμβαίνει αυτό και μάλιστα σε ευρεία κλίμακα και αφορά κυρίως το εμπόριο της γούνας”.

Στην επιστολή τους οι έμποροι της Ιεράπετρας αναφέρουν: “Αρκετοί συνάδελφοι καταστηματάρχες μας κατήγγειλαν ότι Ρώσοι πελάτες τους, τους ανέφεραν πως οι «ξεναγοί» τους, παρουσιάζουν την πόλη της Ιεράπετρας περίπου επικίνδυνη (!!!) και τους προτρέπουν να μην κυκλοφορούν στην αγορά γιατί θα πέσουν θύματα εξαπάτησης.

Γνωρίζουμε τη λογική των tour-operators και των γραφείων-συνεργατών τους, να προσπαθούν να αποκομίσουν επιπλέον κέρδη πουλώντας εκδρομές. Θεμιτό και σωστό αρκεί να μη στηρίζεται σε παραπληροφόρηση και συκοφαντίες. Γνωρίζουμε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια για να χειραγωγούνται οι τουρίστες οδηγούμενοι σε «ημέτερα» καταστήματα (εμπορικά ή εστίασης) πράγμα που και από το νόμο απαγορεύεται.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή των ξενοδόχων της πόλης μας ώστε να μεταφερθεί σε όλους αυτούς που στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους δυσφημούν την πόλη μας, ότι το παιχνίδι τους πλέον αποκαλύφθηκε και σε περίπτωση που αυτό συνεχισθεί θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες που μας επιτρέπει ο νόμος”.

Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Πηγή : Πατρίς

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *