Ξημερώνοντας μια μπερδεμένη Δευτέρα…

Στεφανία Λυγερού

Όλο το ΣΚ ήμουν οριακά στο να μετανιώσω για ολόκληρη την ζωή μου. Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να πω στον γιο μου για τη ζωή “να πολεμάς για το δίκαιο, τις αρχές, τα ιδανικά, γνωρίζοντας ότι…

υπάρχει πιθανότητα, όχι μόνο να δεχτείς πόλεμο, όχι μόνο να χάσεις όλες τις μάχες, υπάρχει πιθανότητα ακόμα και να τιμωρηθείς”. 

Και μετά σκέφτηκα ότι το δίκαιο πάντα στο τέλος δικαιώνεται, ακόμα κι αν χρειαστούν πολλά χρόνια να περάσουν, στο τέλος θα δικαιωθεί. Και μετά σκέφτηκα, και γιατί να ενδιαφέρει έναν άνθρωπο να αποζητά το δίκαιο και να γαμηθεί σε όλη του τη ζωή, για να μετά από χρόνια -κι αφού έχει χάσει τη ζωή του πασχίζοντας- αναδειχθεί; 
Και μετά σκέφτηκα ότι εδώ ακριβώς έρχεται και κολλάει η σπουδαία αυτή έννοια.. η ΕΠΙΛΟΓΗ. Γνωρίζω όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και επιλέγω με πλήρη συνείδηση.

Αν πάρεις μια απόφαση συνυπολογίζοντας κάθε πιθανό ενδεχόμενο, και με πλήρη διαύγεια, όχι από παρόρμηση, τότε είναι δική σου Επιλογή και δεν μετανιώνεις ποτέ γι’ αυτήν, όπως κι αν έρθουν τα πράγματα. Καθώς επίσης την τιμάς και την στηρίζεις μέχρι τέλους (ΚΑΙ) όπως κι αν έρθουν τα πράγματα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *