Στοιχεία για τα βρέφη των αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς ζητά η Χρυσή Αυγή!

Μία ιδιαίτερα επικίνδυνη ερώτηση με σαφέστατα ρατσιστικά κριτήρια έκανε ο Ηλίας Παναγιώταρος στη Βουλή.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ρωτά τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη και Εργασίας κ. Γ. Βρούτση, να μάθει τα…
ακριβή στοιχεία (!) των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παναγιώταρος, σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου είχε πει ότι «αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους «λαθρομετανάστες» και τα παιδιά τους».

Το εντυπωσιακό είναι ότι το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να συναίνεσε στο αίτημα του κ. Παναγιώταρου, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, σε νηπιαγωγεία έχουν καταφθάσει έγγραφα από τις τοπικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με τα οποία ζητούνται τα στοιχεία βρεφών που δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα «κατεπειγόντως».

Συγκεκριμένα, στην Ιεράπετρα Κρήτης, υπήρξε επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία διευκρινίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποσταλούν τα στοιχεία των νηπίων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν θα «παραδώσουν στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν».

Τονίζεται δε ότι «σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».

Όπως τόνισε στο BriefingNews η κα. Κλειώ Βογιατζή, ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού «Μητέρα» στην Ιεράπετρα, «υπάρχουν αλλοδαπά παιδιά στα σχολεία. Λίγα, αλλά υπάρχουν. Είναι παιδιά ήσυχων ανθρώπων. Και από τη στιγμή που δεν μας ενοχλούν, τότε δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο θέμα».

Και η κα. Βογιατζή, συνεχίζει: «Μιλάμε για παιδιά ήσυχων οικογενειών. Είναι άλλο η εκκαθάριση που πρέπει να γίνει στους δρόμους και άλλο αυτό. Εξάλλου, υπάρχουν και Έλληνες που ενοχλούν». Και καταλήγει: «Δεν συμφωνώ με αυτή την κίνηση. Ξαναλέω και όχι τυχαία. Μιλάμε για παιδιά ήσυχων οικογενειών, γιατί και εμείς δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα. Είτε είναι Έλληνες, είτε είναι αλλοδαποί».

http://www.briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *