Αυτά είναι τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να επέλθει η συμφωνία!

Σειρά μέτρων ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές και να εκταμιευτούν τα χρήματα της δόσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση των μέτρων μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 δισ. ευρώ.

Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνονται οι δύο νέοι συντελεστές του ΦΠΑ αλλά και η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον για το 2015.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση με τους δανειστές καταλήγουν σε έναν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 15 – 18% και σε έναν μειωμένο 6-8% μόνο για τρόφιμα πρώτης ανάγκης, δηλαδή γάλα ψωμί αλλά και για φάρμακα.

Έτσι θα υπάρξει αύξηση περίπου 2,65% σε υπηρεσίες και προϊόντα όπως οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σε τρόφιμα, την εστίαση, ενώ θα υπάρξουν μειώσεις σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη. Η μείωση θα είναι άνω του 5%.

Σήμερα ένδυση – υπόδηση, τηλεπικοινωνίες, παροχή υπηρεσιών, έπιπλα – είδη οικιακής χρήσης, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, μεταφορές, καύσιμα, οικοδομικά υλικά, αλκοολούχα ποτά, ακίνητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα κ.α. εντάσσονται σήμερα στον ανώτατο συντελεστή 23% και θα μειωθούν στο 17% – 18%.

Η εστίαση από το 13% θα μεταπηδήσει στον ενιαίο συντελεστή, κάτι που σημαίνει ότι για μία έξοδο σε εστιατόριο των 80 ευρώ, το κόστος θα αυξηθεί σε 83 περίπου ευρώ.

Στα ξενοδοχεία μία διαμονή των 160 ευρώ (με ΦΠΑ 6,5%) θα διαμορφωθεί σε 175 ευρώ με ΦΠΑ 17%.

Στον αντίποδα φάρμακα, ψωμί και γάλα θα μειωθούν. Για παράδειγμα ένα φρέσκο γάλα από 1,7 ευρώ θα μειωθεί στα 1,6 ευρώ με ΦΠΑ στο 6%.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *