Επί ποδός συνδικάτα και ΕΛ.ΑΣ

Επί ποδός συνδικάτα και ΕΛ.ΑΣ«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στην Άνκελα Μέρκελ συνδικάτα, κόμματα και …….
φορείς. Με το που έγινε γνωστή η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα, οι ανακοινώσεις για συλλαλητήρια στην πλατεία Συντάγματος έπεσαν βροχή.

Ήδη η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου παναττική τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος. Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σημειώνουν πως «απαντούν με κινητοποιήσεις στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημειώνεται πως θα πραγματοποιηθεί κανονικά και το συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει – σε προηγούμενο χρόνο – οι δύο οργανώσεις για την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος, σύμφωνα με το real.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ανακοίνωση του τονίζει ότι υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις «υποδοχής» της κ. Μέρκελ και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και στο συλλαλητήριο της Τρίτης 9/10 στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Όπως και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων τη Δευτέρα 8/10 στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον κόσμο του, «όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από την αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική κυβέρνησης – τρόικας, να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής»

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούν τους πολίτες την Τρίτη (στις 18:00), σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Γερμανική Πρεσβεία (Καραολή Δημητρίου 3 & Υψηλάντου, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο).
Όπως αναφέρει το κόμμα στη σχετική του ανακοίνωση, στόχος είναι να εκφραστεί η αντίθεση «στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο».

Συσκέψεις στην Κατεχάκη – Πάνω από 5.000 αστυνομικοί

Η άφιξη της Μέρκελ σε συνδυασμό με τα συλλαλητήρια σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ, όπου γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερος σχεδιασμός. Ο Νίκος Δένδιας μετά τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν επιθυμεί να μην υπάρξουν άλλα λάθη και ήδη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Σε καμία περίπτωση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν επιθυμούν να επαναληφθούν τα όσα είχαν συμβεί κατά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην χώρα μας το 1999.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους εκείνη την ημέρα. Από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι και το Σύνταγμα θα υπάρχουν ισχυρότατες δυνάμεις. Πάνω από την αυτοκινητοπομπή της Γερμανίδας καγκελάριου θα πετά διαρκώς το ελικόπτερο της αστυνομίας. Ο «γνωστός» πλέον σιδερένιος φράχτης θα έχει τοποθετηθεί από νωρίς το πρωί στην Βασ. Σοφίας ενώ δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνιση τους και οι υδροφόρες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *