Οι Τουρκοκρητικοί δεν… ξεχνούν την Κρήτη!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου και τέως πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Γιώργο Αεράκη.

Τον επισκέφτηκε για δεύτερη φορά ο… Yunus Çengel, πρόεδρος του Συλλόγου των Τουρκοκρητικών του Κουσάντασι, ενός από τους επτά συλλόγους απογόνων Τουρκοκρητικών που υπάρχουν στην Τουρκία. Αυτή τη φορά δεν ήταν όμως …
μόνος του. Μαζί του οι πρόεδροι της Μερσίνας και της Αντάλια με μέλη του Δ.Σ. τους.

Πραγματοποιούν πενθήμερη επίσκεψη στην Κρήτη και ενημέρωσαν τον κ. Αεράκη για τις δραστηριότητες των Συλλόγων τους. Τον κάλεσαν δε να παρευρεθεί στην ετήσια συνάθροισή τους στις 12 του Μάη στο Νταβουτλάρ. Η γιορτή κρατάει τρεις μέρες και μαζεύονται πάνω από 4.000 άνθρωποι κάθε χρόνο. Φέτος για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια θα ακουστεί λύρα. Οι πρόεδροι κάλεσαν κρητικούς οργανοπαίκτες από τον Κρούστα Λασιθίου που επισκέφτηκαν χτες.

Οι μουσαφίρηδες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και ο κ. Αεράκης τους παρέπεμψε στον καθ’ ύλην αρμόδιο, τον νυν Πρόεδρο κ. Τσουρδαλάκη.

Όταν αποχωρούσε η συνεργάτιδα του κ. Αεράκη η οποία τράβηξε την αναμνηστική φωτογραφία, ο πιο ηλικιωμένος από την παρέα (και ο μόνος που μιλούσε κρητικά) είπε μια μαντινάδα.

Μισεύεις, άμε στο καλό και μένα που μ’ αφήνεις

Πάρε με δροσερό νερό, στην στράτα να με πίνεις!

cretalive.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *