Στρατούλης: Παραποιημένα στοιχεία για τις συντάξεις

Βαριές καταγγελίες από τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη,  για τα στοιχεία των συνταξιοδοτικών δαπανών που δίνονταν στην τρόϊκα. Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, βάσει των οποίων η
προηγούμενη κυβέρνηση έδινε λάθος ή παραποιημένα στοιχεία για τις συντάξεις στο ΔΝΤ, ο κ. Στρατούλης επιβεβαιώνει ότι «με κατεύθυνση του υπουργείου Εργασίας υπολογίζονταν οι συνταξιοδοτικές δαπάνες, χωρίς να αφαιρούνται οι μειώσεις οι οποίες έγιναν μέσα στα πέντε μνημονιακά χρόνια».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Βρούτσης εμφάνιζε ότι ο μέσος όρος των κύριων συντάξεων ήταν λίγο πάνω από 1.100 ευρώ, όταν ο πραγματικός μέσος όρος κυμαινόταν στα 664,8 ευρώ. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, ο πρώην υπουργός Εργασίας «για να δώσει ακόμη μεγαλύτερο εύρος στις συνταξιοδοτικές δαπάνες (ώστε να πετύχει, άραγε, ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις;) συμπεριελάμβανε στις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων και τα προνοιακά επιδόματα (που αφορούσαν βέβαια την ασκούμενη κοινωνική πολιτική του εναπομείναντος κράτους πρόνοιας που δεν είχε γκρεμίσει η μνημονιακή λαίλαπα)».

Ο κ. Στρατούλης επισημαίνει: «Θεωρούμε αυτονόητο, ότι δεν πρέπει να μπλέκουμε τα προνοιακά επιδόματα με τις συντάξεις και να μην προστίθενται, όταν δίνουμε στοιχεία, στον μέσο όρο των συντάξεων».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *