Η Δικαιοσύνη ερευνά «κατασκοπεία»: Τι γίνεται εδώ;

Νέα υπόθεση κατασκοπείας αλλά και απάτης πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος της ΕΥΠ και με την εμπλοκή πρώην ισραηλινών αξιωματούχων ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών…
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, το φθινόπωρο του 2009 οι Ισραηλινοί φέρεται να πίεσαν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου το Ισραήλ να αναλάβει την εγκατάσταση ειδικού συστήματος «δορυφορικών» προϊόντων στις μυστικές υπηρεσίες.

Το οξύμωρο ωστόσο είναι ότι για την ίδια υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις εναντίον πρώην στελεχών της ΕΥΠ επειδή είχαν επιχειρήσει να προμηθευθούν το ίδιο ακριβώς σύστημα από εταιρεία ρωσικών συμφερόντων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:http://www.tovima.gr/society/article/?aid=580637

Σχόλιο «defence-point.gr»: Η αμήχανη στάση της κυβέρνησης και του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσία Πληροφοριών είναι τουλάχιστον εξοργιστική. Είναι δυνατό να «σέρνονται» τόσο καιρό ψίθυροι και βομβαρδισμός με αποδέσμευση στοιχείων που σε φυσιολογικές χώρες θα προστατεύονταν ως διαβαθμισμένα, να δημοσιοποιούνται με εγκληματικά φόρα παρτίδα ταονόματα πρακτόρων – στελεχών της υπηρεσίας, να σέρνονται κατηγορίες, άλλες για διάλυση δικτύων πρακτόρων στα Βαλκάνια, άλλες για διασπάθιση κονδυλίων, να επικρατούν πολεμικές συνθήκες στο εσωτερικό της υπηρεσίας, δημόσιοι υπάλληλοι – πρώην πολιτικοί να ζητούν «αυτά τα ωραία χαρτάκια» λες και η ΕΥΠ είναι δικό τους «μαγαζί» και όχι της ελληνικής κοινωνίας και οι πολιτικοί υπεύθυνοι να κοιμούνται όρθιοι;

Τι πρέπει να γίνει δηλαδή για να κινητοποιηθούν; Και μη δοθεί απάντηση του τύπου «δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της Δικαιοσύνης», διότι θα είναι απλώς γελοία. Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι πρέπει να πέσει… κολοκοτρωνέικο γιαταγάνι και κάποιος επιτέλους να φιλοτιμηθεί και να κινηθεί για την ανάκτηση του ελέγχου; Δεν καταλαβαίνει κανείς τους τη σαπίλα που έχει επικρατήσει; Γιατί βγάζουν την «ουρά» τους έξω;

Για να μη διαταραχθούν οι ευαίσθητες ισορροπίες της κυβέρνησης; Στα παλιά μας τα παπούτσια.Αυτοί θα φύγουν, η κληρονομιά τους όμως θα μείνει, όπως έμεινε και όλων των προηγούμενων, με αποτέλεσμα να έχουμε καταλήξει στη σημερινή άθλια κατάσταση, την οποία λόγω απουσίας κουλτούρας στα θέματα ασφαλείας, ελάχιστα αντιλαμβάνεται ο μέσος Έλληνας, πολλώ δε μάλλον την καταστροφική για τα εθνικά συμφέροντα δυναμική της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Μόνο για λόγια είναι ικανοί, για να διαπιστώνουν προβλήματα «στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον», αλλά από «τηγανίτα» τίποτα. Διότι είναι διαχειριστές, όχι πολιτικοί ηγέτες. Γι’ αυτό πετούν το «μπαλάκι» στη Δικαιοσύνη και καλά επειδή τη σέβονται… να την εκθέσουν θέλουν και να πατήσουν σε αποφάσεις για να δικαιολογήσουν τη δική τους απραξία και εν τέλει μάλλονανικανότητα. Η διακομματική αφασία είναι πρωτοφανής.

Ας προσέχαμε, εμείς τους κάναμε εθνοπατέρες. Ένας δεν βρέθηκε να πει, «που πάτε ωρέ παλικάρια, τι το περάσατε εδώ» και να αναζητηθούν οι απατεώνες Κλουζώ «000», όπου κι αν βρίσκονται και να ξηλωθούν με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι η τάση που έχει διαμορφωθεί θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στη δημοσιοποίηση εξαιρετικά ευαίσθητων για την εθνική ασφάλεια πληροφοριών που θα προκαλέσουν ζημιά στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, καθότι είναι θέμα χρόνου να βγει κάποιος και να τα κάνει όλα βούκινο, αφού η κατάσταση αυτή έχει συμπαρασύρει «δίκαιους και άδικους» και καθείς θα κοιτάξει να προστατευθεί. Αφήστε το να σέρνεται, καλά θα πάμε, εμείς έχουμε βαρεθεί να τα γράφουμε, μπας και ασχοληθεί κανείς… σιγά μην ιδρώσει το αυτί τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *