Στο Βόλο το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών

Ένδειξη σεβασμού της ανθρώπινης επιθυμίας αποτελεί η απόφαση για τη δημιουργία του πρώτου αποτεφρωτηρίου νεκρών στο Βόλο.

Το ζήτημα έφερε στη Βουλή ο γραμματέας της…
Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για κωλυσιεργία καθώς όπως είπε αν και υπάρχει ψηφισμένος σχετικός νόμος, αλλά και έχουν εκδοθεί οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις δεν υπάρχει πρόοδος λόγω συγκεκριμένων ομάδων που αντιδρούν.

“Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό. Μολονότι οι συγκεκριμένες μονάδες είναι χαμηλής όχλησης, υπάρχουν δυνάμεις, θεατές και αθέατες, οι οποίες δεν επιτρέπουν να δημιουργηθεί έστω και ένα κέντρο αποτέφρωσης στην Αττική” σημείωσε ο κ. Βούτσης επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ζήτημα και με την πολιτική του διάσταση, διότι η κυβέρνηση αρνείται συστηματικά να υποβοηθήσει τη διαδικασία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος επέρριψε εμμέσως την ευθύνη για την μη εφαρμογή του νόμου στους Δημάρχους. Εξήγησε ότι η δημιουργία και συντήρηση των χώρων αυτών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των ΟΤΑ.

Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί Δήμαρχοι που έχουν αποδεχθεί αυτή τη διαδικασία αλλά μετά οπισθοχωρούν λόγω των αποφάσεων που λαμβάνουν τα δημοτικά συμβούλια. Εξαίρεση, είπε, αποτελεί ο Δήμος Βόλου. Υποστήριξε ότι υπάρχει η βούληση, τα εχέγγυα και όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει νόμιμα ώστε να προχωρήσει η εγκατάσταση και δημιουργία κλιβάνου αποτέφρωσης νεκρών.

Σε ό,τι αφορά την Αττική και συγκεκριμένα το Σχιστό οπού προβλεπόταν και εκεί η δημιουργία αποτεφρωτηρίου, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι στην αρχή ο δήμαρχος ήταν θετικός αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε και πήρε την απόφαση του πίσω διότι θεωρεί περιβαλλοντικά ανεπιθύμητη τη διαδικασία αυτή.

Α.Ν.Γ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *