Η «φούσκα» της αισιοδοξίας και η ικανοποίηση της Καγκελαρίας!

Γράφει ο Μαγια

Ο Σαμαράς, η άλλη όψη του ίδιου χρεοκοπημένου και καταστροφικού νομίσματος, κάνει πράξη αυτό που με περισσή αυθάδεια, διαλαλούσε ο Γ. Παπανδρέου, την περίοδο που άνοιγε την πόρτα στην υποτέλεια της χώρας και τη φτωχοποίηση της κοινωνίας: Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία!

Οντως, το κλίμα μεταβάλλεται. Γίνεται εύκρατο για τα αρπαχτικά των επικυρίαρχων, των τραπεζιτών, των μεγαλοεκδοτών, των μεγαλοεργολάβων, για τους διαχειριστές του συστήματος, τους κερδοσκόπους και για όσους τέλος πάντων με τον προσήκοντα κυνισμό διαφεντεύουν, ή προτίθενται να το κάνουν, στα πεδία των ερειπίων.

Απεναντίας, το κλίμα γίνεται πολικό για τις κοινωνικές ομάδες που εξαθλιώνονται ή προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως φτηνή πρώτη ύλη. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλά φτωχοποίηση, αλλά δουλοποίηση.

Σπάνιο το φαινόμενο να δυστυχούν και οι άνθρωποι και οι αριθμοί. Η ελληνική κοινωνία γυρίζει δεκαετίες πίσω και η οικονομία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο χάος. Σύμφωνα με έκθεση της Unicef και του Πανεπιστημίου Αθηνών, 597.000 παιδιά είναι φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα και 322.000 εξ αυτών σε σοβαρή υλική αποστέρηση.

Όμως ούτε οι αριθμοί ευημερούν. Παρά το PSI του περασμένου Δεκεμβρίου, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από Μάρτιο σε Μάρτιο κατά 29 δισ. ευρώ και βρίσκεται στα 309 δισ. ευρώ. Επίσης τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους προς τις εφορίες ή τις τράπεζες.
Ακόμη και τα κινέζικα …θαύματα τρεις μέρες κρατούν. Οσο, δηλαδή, κρατά η οσμή από το λιβανισμό των media και ο θόρυβος των παπαγάλων.
Τα μνημόνια πέτυχαν τους αρχικούς στόχους, που ήταν η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Το σχέδιο ολοκληρώνεται με την εκποίηση της κρατικής περιουσίας και την κινεζοποίηση της οικονομίας, όπου οι «επενδυτές» θα μπορούν να προσλαμβάνουν με εξευτελιστικούς μισθούς υψηλής μόρφωσης προσωπικό.
Είναι πλέον προφανές ότι, ο υπνωτισμός αισιοδοξίας είναι το τελευταίο χαρτί των χρήσιμων ηλίθιων, των σμπίρων και των φερέφωνων.
Η πραγματικότητα ορθώνεται αυτές τις μέρες μπροστά μας, καθώς προετοιμάζεται η τελική λεηλασία. Εντοπίζουν που υπάρχει το τελευταίο χρήμα για να το μαζέψουν. Οι υπόλοιποι θα χρεωθούν μέχρι τα εγγόνια τους και θα ζουν σε καθεστώς αναγκαστικής προείσπραξης.
Α, η συμμορία των εντιμοτάτων κυρίων με τα λευκά κολάρα θα συνεχίσει να πίνει εις υγείαν των κορόιδων…

Κατά τα λοιπά η Καγκελαρία αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση που οι Ελληνες δεν προβάλλουν πια καμία αντίσταση στις εντολές της!…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *