Τελευταία Νέα

Απήγαγαν ανταποκριτή ισπανικής εφημερίδας στη Συρία

Ο ειδικός απεσταλμένος στη Συρία της ισπανικής εφημερίδας El Periodico κρατείται όμηρος στη…

χώρα αυτή, όπως ανακοίνωσε στον ιστότοπό της η εφημερίδα.

«Ο δημοσιογράφος Μαρκ Μαργινέδας απήχθη στη Συρία», αναφέρει στον τίτλο της η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας, προσθέτοντας: «Ο Μαρκ Μαργινέδας, ειδικός απεσταλμένος της El Periodico στη Συρία, βρίσκεται στη χώρα αυτή στα χέρια μιας ομάδας των εξεγερμένων από τις 4 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα κατά την οποία επικοινώνησε με τα γραφεία της εφημερίδας στη Βαρκελόνη».

Σύμφωνα με την Ελ Περιόντικο, η οποία επικαλείται «συγκλίνουσες πηγές», ο δημοσιογράφος «ταξίδευε με αυτοκίνητο με τον οδηγό που τον συνόδευε όταν τους έκλεισαν τον δρόμο τζιχαντιστές στα περίχωρα της Χάμα, στη δυτική Συρία».

«Έκτοτε δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε μαζί του», προσθέτει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για το τρίτο ταξίδι του δημοσιογράφου της στη Συρία από την έναρξη της σύρραξης τον Μάρτιο του 2011.

Ο Μαργινέδας, που έφτασε στη Συρία την 1η Σεπτεμβρίου από τη νότια Τουρκία, «συνοδευόταν από αντιφρονούντες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και «έστειλε την τελευταία του ανταπόκριση τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου από την περιοχή Κασρ Ιμπν Ουάρνταν, κοντά στη Χάμα», γράφει η Ελ Περιόντικο.

«Την επόμενη Τετάρτη περιμέναμε να στείλει ένα ρεπορτάζ για ένα κοντινό χωριό το οποίο υπήρχαν καταγγελίες ότι είχε δεχθεί επίθεση από τον συριακό στρατό. Γύρω στο μεσημέρι επικοινώνησε με το γραφείο, όμως δεν κατάφερε να στείλει τις πληροφορίες γιατί απήχθη», επισημαίνει η εφημερίδα.

Προς το παρόν «καμία ομάδα της συριακής αντιπολίτευσης δεν έχει αναλάβει την ευθύνη» για την απαγωγή του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *