Τελευταία Νέα

Μήνυση πανεπιστημιακών στο υπουργείο Παιδείας

Μηνυτήρια αναφορά θα καταθέσουν οι καθηγητές των ΤΕΙ στο υπουργείου Παιδείας, μετά την απόφαση του υφυπουργού Γιάννη Πανάρετουγια τις αλλαγές στις εξελίξεις και τις προσλήψεις μελών ΔΕΠ. Ο κ. Πανάρετος με έγγραφο του την Τετάρτη (4/5) ανέφερε πως “από έντονες διαμαρτυρίες ενδιαφερομένων σχετικά με την επιλεκτική επίσπευση ή μη των…..
διαδικασιών εκλογής ή εξέλιξης μελών ΔΕΠ εκ μέρους των αρμοδίων πανεπιστημιακών οργάνων, σε τμήματα στα οποία επίκεινται εκλογές προέδρων και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των αρχών της χρηστής διοίκησης, της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας, παρακαλούμε να μεταθέσετε χρονικά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών (π.χ. συγκρότηση εκλεκτορικών σωμάτων, ορισμό τριμελών εισηγητικών επιτροπών, κρίση κλπ.) μέχρι την ανάδειξη των Προέδρων των οικείων Τμημάτων της νέας ακαδημαϊκής περιόδου”.

Οι Πανεπιστημιακοί δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να “παραβούν το νόμο, ακολουθώντας τις εντολές του υφυπουργού και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν κανονικά”. Μάλιστα ο Ν. Σταυρακάκης είπε ότι ήδη έχει ζητήσει από τους συλλόγους -μέλη της Ομοσπονδίας να αγνοήσουν την εν λόγω εγκύκλιο του υφυπουργού και να προχωρήσουν στην υλοποίηση του νόμου. Και χαρακτηριστικά πρόσθεσε : “ Συνάδελφοι χωρίς «πλάτες» και «συζύγους» μπλοκάρονται και αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο. Το ότι το υπουργείο δεν υπογράφει τις εξελίξεις, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα με ακαδημαϊκές συνέπειες”. Μάλιστα δεν δίστασε να πει για τον υφυπουργό: “Δεν θα φορέσω εγώ μπότες στον κ. Πανάρετο”.

http://greeknation.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *