Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκιδική κατά των μεταλλείων χρυσού

«Χρυσές υποσχέσεις, μαύρο μέλλον» χαρακτήρισαν τη σχεδιαζόμενη επένδυση για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, κάτοικοι και φορείς που
πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγίας.

 Από νωρίς, ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν επί ποδός διενεργώντας ελέγχους σε αυτοκίνητα και λεωφορεία που κατέφθαναν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου οι επιβάτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Κρατώντας πανό και μαύρες σημαίες, οι συγκεντρωθέντες εξέφρασαν με συνθήματα την αντίθεσή τους στο «τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο», όπως το χαρακτήρισαν, που συντελείται στην περιοχή.

 «Παρά τις γνωματεύσεις των επιστημονικών φορέων που κρίνουν τη συγκεκριμένη μεταλλευτική δραστηριότητα (εξόρυξη χρυσού) καταστροφική, και παρά το γεγονός ότι ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές των κατοίκων, η εταιρεία Eldorado Gold – ΑΚΤΩΡ έχει ξεκινήσει την καταστροφή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών, του τόπου μας και της ζωής όλων μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής και Στρυμονικού κόλπου.

 Γίνεται επίσης λόγος για «προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης, με στόχο να κάμψει το ηθικό όλων των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας που αντιτίθεται στην καταστροφή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:www.capital.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *