Από τον κυρ Παντελή, στον κυρ Μπάμπη

Η κοινωνική διάβρωση δεν είχε ποτέ ως αιτία της το οικονομικό σκέλος, αφού το πόσα έχεις στην τσέπη δεν σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, χειρότερο μπορεί. Πριν από τον ερχομό της Μεταπολίτευσης συνεργάτης της Χούντας ήταν ο κυρ Παντελής. Ποιος ήταν αυτός που…..
ακούγεται ως φιλήσυχος ανθρωπάκος;

Αυτός ακριβώς που χωρίς να πάρει το όπλο ή να κάνει τον συνειδητό ρουφιάνο, υποστήριζε το καθεστώς. Ο κυρ Παντελής ήταν πάντα ο “ήσυχος γείτονας”, αυτός που πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία, ο “σοβαρός” μεροκαματιάρης που έτρωγε ψίχουλα από το τραπέζι της εξουσίας, παρακαλώντας γι’ αυτά, αφήνοντας την εξουσία να κάνει τα δικά της.

Πάντα κοιτούσε την πάρτη του, το που θα διοριστεί ο κανακάρης του ή η τσουλάρα η κόρη του. Έκανε τις καβάτζες του, κρατώντας κάτι “στην άκρη”, αδιαφορώντας για τις διεκδικήσεις του λαού. Κάποιοι έδωσαν την ζωή τους για να έχει ο κυρ Παντελής αυτές τις ανέσεις (όπως τις θεωρεί στο καρύδι που έχει μέσα στο κρανίο του) όμως εκείνος τους αγνοεί επιδεικτικά, αφού είναι “κομμουνιστές”. Ο οποίος κυρ Παντελής φυσικά θα υποστηρίξει οτιδήποτε θα του διασφαλίσει την επιβίωσή του, ακόμα κι αν είναι έναντι των υπολοίπων. Ο κυρ Παντελής δεν είναι μυθικό πρόσωπο, αφού το συναντάμε παντού στην καθημερινότητα. Μπορεί να τον έχεις γείτονα, στο γραφείο, στο διπλανό κάθισμα του μετρό.

Η μετεξέλιξη αυτού του είδους είναι  ο κυρ Μπάμπης. Πλέον φόρεσε κουστούμι, το παίζει “γραμματιζούμενος” και καλεί σε εναγκαλισμούς με τους ναζιστές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή (εμετός)  πορεία της χώρας. Αρκεί βέβαια αυτοί να γίνουν “σοβαρότεροι”.

Βέβαια δεν μένει εκεί, αφού αρθρογραφεί σε “σωστή”, αστική εφημερίδα και μας πλασάρει ότι ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή, Ο ρόλος αυτών των γραβατωμένων ερπετών όπως ο κυρ Μπάμπης είναι να λειτουργούν ως “λαγοί του συστήματος”. Προετοιμάζουν επικοινωνιακά καταστάσεις, κάτι που είχε γραφτεί και στο περιοδικό UNFOLLOW, ότι ζυμώνεται φασιστικόςναζιστικός πόλος για να καταστήσει την Χρυσή Αυγή, ισότιμο κυβερνητικό εταίρο.

Ο κυρ Μπάμπης βοηθά ως opinion maker να καλλιεργηθεί το έδαφος ώστε το κυβερνητικό επιτελείο, με σύνθημα την “εθνική προσπάθεια” να ενσωματώσει χωρίς αιδώ τους ναζιστές στις τάξεις του. Εξάλλου μπροστά στην “πατρίδα” τι σημασία θα έχει να γίνεις και κοπρολάγνος, προκειμένου να μην πάρει τα ηνία η Αριστερά; Η αντιπαράθεση θα περιοριστεί σε “ευρωπαϊστές” και “αντιευρωπαϊστές”, με φόντο την γαλανόλευκη (και καλά), αλλά και την παραμονή στο ευρώ.

Εξάλλου ο ίδιος ο Σαμαράς είναι άκρως συντηρητικός, θρησκόληπτος, εμμονικός και πατριδοκάπηλος, επομένως προκειμένου να γλιτώσει και τις διαρροές προς τα δεξιότερα, συμμαχεί με οποιονδήποτε, αρκεί να μείνει στην εξουσία. Επίσης, η θεωρία των δύο άκρων και η εμφυλιοπολεμική ρητορική που ασπάζονται πολλά στελέχη (συν τις αντικοινωνικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής) της κυβέρνησης είναι βούτυρο στο ψωμί των κυρ Μπάμπηδων, που βέβαια πρέπει να διαιωνίσουν και τους κυρ Παντελήδες. Οι οποίοι όλο χαρά θα ψηφίσουν επιτέλους τον ενωμένο εθνικισμόφασισμόναζισμό χωρίς να μπερδεύεται κι ο ίδιος αν θα είναι με τα αφεντικά ή με τα σκυλιά των αφεντικών. Κι όλο περηφάνια αγκαλιασμένοι κυρ Μπάμπης και κυρ Παντελής θα κουνάνε την σημαία που τους έδωσαν στο χέρι.

strangejournal.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *