ΣΧΕΔΙΟ ΚΛΟΠΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η παραλυσία του ελληνικού κράτους έχει νεκρώσει τα πάντα. Πολλοί επισκέπτονται τις εφορίες για υποθέσεις…

τους, σε μία διάθεση να επιταχύνουν την πληρωμή των υποχρεώσεών τους και λαμβάνουν την απάντηση «τί βιάζεστε, όταν σας έλθει το χαρτί πληρώνετε».

Ο συσχετισμός εφοριών και τραπεζικών καταθέσεων έχει κάνει πολλούς πολίτες να σηκώνουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες. Ακόμη, οι ψίθυροι ότι οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν, οι επόμενες μαύρες τρύπες στην ελληνική οικονομία να καλυφθούν με έκτακτη κατά 10% ή 15% φορολόγηση του κεφαλαίου των καταθέσεων, κάνουν τον κόσμο να φοβάται τις τράπεζες. Ο φόβος αυτός στερεί από τις τράπεζες πολύτιμα κεφάλαια, απαραίτητα για να αυξήσουν τα προγράμματα ρευστότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Η δυσπιστία του κόσμου προς τις τράπεζες ακυρώνει κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης και βυθίζει περαιτέρω τη χώρα στην ύφεση.

Ενώ ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει οι υπουργοί να αποφεύγουν τις συνεχείς εμφανίσεις τους στα κανάλια, ο Άδωνις Γεωργιάδης αυξάνει τη συχνότητα των εμφανίσεών του στα ΜΜΕ, παράλληλα δε συνεχίζει να εμφανίζεται σε περιθωριακά κανάλια ως βιβλιοπώλης ακροδεξιών εκδόσεων. Αφήνουμε τον κ. Σαμαρά να κρίνει, εάν η εικόνα αυτή ενδείκνυται για τα μέλη της κυβέρνησής του.

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι εμφανίσεις του κ. Γ. Καρατζαφέρη στα κανάλια. Προφανώς έχει δοθεί γραμμή, να βοηθηθεί ο Γ. Καρατζαφέρης στο να επιστρέψει σε αυτόν μέρος των ψήφων της Χ.Α. Το σχέδιο αυτό θα έχει μηδενικό αποτέλεσμα, γιατί στον κόσμο έχει μείνει η εικόνα ενός Καρατζαφέρη που μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να μείνουμε στο ευρώ και ενός άλλου (του παλαιότερου αλλά και του σημερινού) που προτείνει να γυρίσουμε στη δραχμή. Ο διχασμός αυτός προσωπικότητας αχρηστεύει το ενδεχόμενο ρόλου για τον κ. Καρατζαφέρη. Στο μεταξύ οι οπαδοί της Χ.Α. δεν είναι πρόβατα να τα πηγαίνουν τα ΜΜΕ όπου θέλουν. Μπορεί να διέπραξαν το λάθος να δώσουν την ψήφο τους σε φασίστες και εγκληματίες στο όνομα μίας εκδίκησης σε βάρος του κατεστημένου, όμως στο ζήτημα της τιμωρίας των ενόχων της πτώχευσης και στο αίτημα να φύγουν από τη βουλή οικογένειες που έχουν κουράσει και βλάψει τον τόπο, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί επιμένουν. Οι οπαδοί της Χ.Α. προ των αποκαλύψεων θα την εγκαταλείπουν, όμως σε κόμματα συστημικά και σάπια δεν γυρίζουν. Εμείς της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τους προτείνουμε να μην βιαστούν να αποφασίσουν, να αποφασίσουν ήρεμα και ψύχραιμα. Είναι προτιμότερο να ψηφίσουν κόμμα που δεν είναι ακροδεξιό, που δεν είναι ούτε δεξιό, κόμμα που είναι τίμιο και θα συγκρουστεί με το σύστημα όχι με μαχαίρια και πιστόλια, αλλά με το πάθος να μπουν από την αρχή θεμέλια σε τούτη τη διεφθαρμένη χώρα. Άλλωστε η Χρυσή Αυγή είχε υποκλέψει τον καταγγελτικό λόγο της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και είχε, δυστυχώς για τον κόσμο που την ψήφισε, προσθέσει σε αυτόν τη βία και τα εγκλήματά της. Ο καταγγελτικός λόγος είναι η μία όψη της ύπαρξης της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, η δεύτερη όψη, οι προτάσεις μας για έξοδο από το μνημόνιο είναι το μεγάλο κεφάλαιό μας, αλλά τη δεύτερη αυτή όψη η Χρυσή Αυγή ούτε θέλησε, ούτε μπόρεσε να αγγίξει, κυριαρχούσε μέσα της η βία και η δολοφονικότητα και μόνον.

Επειδή μπαίνουμε σε περίοδο μεγάλων διλημμάτων και οι κίνδυνοι ελλοχεύουν, επειδή ο μεν Σαμαράς είναι αργά για να δείξει πυγμή, ο δε Τσίπρας παρουσιάζεται ασταθής και επικίνδυνος, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάει άμεση παραίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά και άμεση συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών. Η παραμονή στο ευρώ, οι διαρθρωτικές αλλαγές, η προσέλκυση επενδύσεων και η σταθεροποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και του τραπεζικού συστήματατος, ομού με την αφαίρεση κάθε παθογένειας, θα είναι η αποστολή της νέας ολιγομελούς αυτής κυβέρνησης.

Πηγή : www.antidiaploki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *