Η μνημονική κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει την μπλοκόσφαιρα

«Ο Πάγκαλος λειτουργεί ως λαγός και για την φίμωση του Ιντερνέτ», τιτλοφορούσαμε περασμένη ανάρτησή μας για να υπογραμμίσουμε αργότερα ότι επιχείρηση τρομοκράτησης των μπλόγκερς βρίσκεται σε….
εξέλιξη και μάλιστα γίνεται με εντελώς άκομψο τρόπο.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Η παρέμβαση των blogs και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην πολιτική ζωή είναι όσο πάει και πιο εμφανής.
Κι αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Απέκτησε φωνή –έστω και σε κάποιο βαθμό, για να μην υπερβάλουμε- δημόσια παρέμβαση και ο απλώς πολίτης και η γνώμη του δεν περνάει αδιάφορη, όπως στο παρελθόν από πολιτικάντηδες και πολιτικά κόμματα. Συγκεντρώσεις οργανώνονται μέσω διαδικτύου, η πληροφόρηση έχει πάψει να είναι κατευθυνόμενη από τα γνωστά κέντρα που ελέγχουν καπιταλιστές και πολιτικό τους προσωπικό.

Στις σημερινές συνθήκες που η κοινωνία «βράζει» εξ αιτίας της βάναυσης καπιταλιστικής επέλασης, η αυταρχική κυβέρνηση της δικτατορίας των μονοπωλίων θεωρεί «πολυτέλεια» να επιτρέπει να υπάρχει «ασυδοσία» στο διαδίκτυο.

Πριν καιρό γράφαμε για πλάκα: «λέτε να δίνει ιδέες στην μνημονική μας κυβέρνηση η μεθόδευση που προχώρησε η Τουρκία για να φιμώσει το Ιντερνέτ;», και όμως αυτό που αναφέραμε σκωπτικά έγινε πραγματικότητα.

Η παρακάτω είδηση είναι απ’ την zougla.gr- μας λέει:

«”Φρένο” στην ασυλία που εξασφαλίζουν πίσω από την ανωνυμία τους οι bloggers, που διαπράττουν αδικήματα αναρτώντας συκοφαντικά ή απειλητικά δημοσιεύματα θέτει με νέα γνωμοδότησή του ο Άρειος Πάγος. Το Ανώτατο Δικαστήριο δίνει το δικαίωμα στις εισαγγελικές Αρχές να ζητούν τα στοιχεία τους από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, χωρίς άδεια των αρμοδίων Αρχών.

Σύμφωνα με τις δύο παλαιότερες γνωμοδοτήσεις των πρώην εισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά και Ι. Τέντες, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθ.Κατσιρώδης επισημαίνει πως οι δικαστικές Αρχές μπορούν να άρουν το απόρρητο στο Διαδίκτυο, αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης ακόμη και αν αυτή αποτελεί πλημμέλημα χωρίς να απαιτείται η άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών».

Εμας σαν μπλογκ και σαν ιστοσελίδα που θα είμαστε σε λίγο καιρό, αυτή η μεθόδευση δεν μας αφορά. Κομμουνιστές είμαστε και πάντα παίρνουμε την ευθύνη για όσα λέμε και κάνουμε. Δεν έχουμε δηλαδή καμιά σχέση με την ανωνυμία.

Εκτός πια και με την «λογική» τους που ήδη διαφαίνεται, η φράση του Μαρξ που έχουμε στο μπλογκ μας: «Οι κομουνιστές δεν καταδέχονται να κρύψουν τις απόψεις τους και τις βλέψεις τους. Δηλώνουν, λοιπόν, ανοιχτά ότι ο σκοπός τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη βίαιη ανατροπή της σημερινής καθεστηκυίας τάξης» την θεωρήσουν απειλητική.

Πέρα απ’ αυτό όμως εδώ έχουμε ένα εντελώς αυταρχικό μέτρο –κάτι ανάλογο δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο- (αν θα υλοποιηθεί ή όχι είναι μια άλλη ιστορία) και για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που έχουμε ήδη γράψει δείτε αυτή μας την ανάρτηση.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *