Η επιμονή στη λάθος συνταγή

Εχουν περάσει περισσότερες από χίλιες ημέρες από την παράδοση της πατρίδας και του λαού στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων. Το Μνημόνιο και οι αλλεπάλληλες μεταστάσεις του έχουν καταφάει τα σωθικά της κοινωνίας και συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους. Παρόλο που δεν ….
χρειάζεται πια ουδεμία επιχειρηματολογία για να καταδειχθεί το μέγεθος της προδοσίας εκείνων που βύθισαν το εθνικό σκάφος στα βρομόνερα της ξενοκρατίας, οι κήρυκες της «δημοσιονομικής προσαρμογής», χωρίς αιδώ και δίχως ίχνος ανθρωπισμού και φιλότιμου, επιμένουν να εφαρμόζουν «τη συνταγή που σκοτώνει τον ασθενή».

Χαρακτηριστικό και θλιβερό παράδειγμα των ανωτέρω παρακμιακών φαινομένων και συμπεριφορών είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος την Παρασκευή στη Βουλή, απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Κακλαμάνη, προανήγγειλε νέα μέτρα (τα οποία μέχρι πρότινος άπαντες… διέψευδαν) λέγοντας: «Οταν θα φέρουμε τα νέα μέτρα στη Βουλή, θα τα ψηφίσετε κι εσείς».

Σε ένα προκλητικό κρεσέντο περιφρόνησης των αναγκών του λαού και της συνταγματικής τάξης, ο υπουργός Οικονομικών έριξε το γάντι στους Ελληνες πολίτες, χαρακτηρίζοντας το Μνημόνιο «μόνο σοβαρό πολιτικό κείμενο στη χώρα». Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας… απεφάνθη: «Μια από τις πιο οδυνηρές πραγματικότητες της Μεταπολίτευσης είναι ότι δεν καταρτίστηκαν σοβαρά και μακρόπνοα σχέδια για την οικονομία και το κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι το Μνημόνιο, αυτό το Μνημόνιο που έχουμε, παρόλες τις αδυναμίες του, είναι ίσως το μοναδικό κείμενο πολιτικής -και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς- που έθεσε συγκεκριμένους στόχους, δεσμευτικούς, για το σύνολο του ελληνικού κράτους, είτε μας αρέσει είτε όχι».

Ο ίδιος ο υπουργός μπορεί να ταυτίζει την προσωπική διαδρομή του με την εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά οι κάτοικοι αυτής της χώρας δεν συμμερίζονται την άποψή του. Το «είτε μας αρέσει είτε όχι» ο κ. Στουρνάρας μπορεί να το απευθύνει στους κυβερνητικούς εταίρους, όχι στον λαό. Οι Ελληνες δεν βρίσκουν κανέναν λόγο να αυτοχειριαστούν για να γίνουν αρεστοί στην αγέλη των λύκων που κατασπαράσσει τη χώρα. Δεν τους… αρέσει να πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος για τα ακίνητα που έχουν χρυσοπληρώσει, καταβάλλοντας και απανωτά χαράτσια στην Εφορία.

Δεν αρέσει στους πολίτες να υπερφορολογούνται, να χάνουν τις δουλειές τους, να διαλύεται το εκπαιδευτικό σύστημα, το κράτος πρόνοιας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να κάνει διεθνή καριέρα ο κάθε κύριος Στουρνάρας.

Οι Ελληνες θεωρούν το Μνημόνιο σοβαρό κείμενο μόνο ως τμήμα της δικογραφίας στη μελλοντική αλλά αναπόφευκτη δίκη των πρωταιτίων της κατάλυσης της δημοκρατίας στην πατρίδα και της υποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας από τις επιταγές της τρόικας.

http://kostasxan.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *