Καταγγελία για την παρουσία της Ασφάλειας σε παρέμβαση σωματείου

Την Τρίτη 2/7 κατά την προγραμματισμένη παρέμβαση του ΣΕΦΙΕ (Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών) σε φροντιστήρια και στη γειτονιά του Ευόσμου, εντοπίστηκε υπάλληλος της Ασφάλειας ο οποίος δήλωσε…

πως βρίσκονταν στο σημείο για να παρέμβει σε περίπτωση που τα μέλη του σωματείου δημιουργούσαν «πρόβλημα» σε κάποιον ιδιοκτήτη φροντιστηρίου. 
Μάλιστα παραδέχτηκε πως σε κάθε δράση του σωματείου η Ασφάλεια είναι παρούσα για «προληπτικούς» λόγους…

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την παρουσία και την παρέμβαση της Ασφάλειας στις δράσεις των σωματείων και των εργαζομένων. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός άλλωστε από την εμφάνιση της Αστυνομίας σε συνεδρίαση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αθήνα.

Τέτοιες πρακτικές αποτελούν κομμάτι της συνολικότερης κατεύθυνσης της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να ποινικοποιήσει από τον συνδικαλισμό μέχρι την ελεύθερη έκφραση γνώμης και να αποδυναμώσει τους εργατικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις, προσφέροντας ανά πάσα στιγμή «χείρα βοηθείας» σε κάθε εργοδότη.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν επιβάλει κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ απαντάμε πως οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατούνται με τέτοιες κινήσεις. 

Ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό που οι φήμες για τα «νέα μέτρα» μιλούν για απελευθέρωση των απολύσεων και ακόμα χαμηλότερο βασικό μισθό, καλούμε κάθε εργαζόμενο να οργανωθεί στο σωματείο του και να παλέψει μέσα από αυτό για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του, για την συνολική ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *