Αναβλήθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία είχε προγραμματισθεί για τις 6 το απόγευμα.

Αύριο το πρωί οι …
επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει τους τόνους και να μη δώσει χαρακτηριστικά ενδοκυβερνητικής κρίσης στο θέμα που ανέκ ΑΝΕΚ-19,82% υψε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, τον διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα για τον Αντώνη Μανιτάκη.
Οι δύο αρχηγοί συζήτησαν τις έως τώρα διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα μέλη της τρόικας, ενόψει της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού μαζί τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου, που έχει επεξεργαστεί ο κ. Μανιτάκης, παραμένει βασική διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς.
Εξάλλου, ο κ. Μανιτάκης είχε το μεσημέρι συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο, οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμιστικές δράσεις και τα σχέδια στελέχωσης προσωπικού των υπουργείων και των φορέων.
Η επικοινωνία Σαμαρά – Κουβέλη ακολούθησε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «υπάρχει θέμα» με την κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς η τρόικα δεν ικανοποιείται από τον αριθμό των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, που τους έχει αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ εάν ο κ. Μανιτάκης θα λάβει μέρος στις σημερινές διαπραγματεύσεις, είχε απαντήσει «όχι, το υπουργείο Οικονομικών εκπροσωπεί την κυβέρνηση».
Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντέδρασαν στη θέση αυτή και απάντησαν: «Aν παίρνει την ευθύνη ο υπουργός Οικονομικών ας βάλει και την υπογραφή του σε όσα συμφωνήσει με την τρόικα».

nafteboriki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *