Ελληνικές κόντρες για γερμανικό δημοσίευμα

Φωτιές άναψε στο πολιτικό σκηνικό δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Γεργκ Άσμουσεν να «μαγειρευτούν» τα στοιχεία για το έλλειμμα.
Συγκεκριμένα, όπως …..
αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, «κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: Άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί η διαφορά με τους στόχους (να φανεί μικρότερο ή να εξαφανιστεί τελείως το χρηματοδοτικό κενό)».
Για απολύτως αναληθές δημοσίευμα κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. «Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Άσμουσεν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. «Η περιγραφή δεν είναι σωστή» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Γουίλιαμ Λέλιφελντ, ερωτηθείς από το ΑΜΠΕ σχετικά με το επίμαχο δημοσίευμα.
Πολλαπλά εκτεθειμένο χαρακτηρίζει τον κ. Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον κ. Άσμουσεν να «πειράξει» τα στοιχεία για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ώστε η κυβέρνηση να καλύψει την αποτυχία της.

«Γνωστοί για τα “μαγειρέματα”, αφού φούσκωσαν τα ελλείμματα για να μας βάλουν στα μνημόνια, δεν διστάζουν να κάνουν το οτιδήποτε για να παρουσιάσουν την καταστροφική τους πολιτική ως πετυχημένη. Φαίνεται ότι δεν τους αρκεί η δημιουργική λογιστική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πείθουν» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Έντονη ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία αναφέρεται πως το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ εντολή της ηγεσίας του, έσπευσε να υιοθετήσει ένα «απολύτως ανακριβές και γελοίο δημοσίευμα (που περιέχεται στο πλαίσιο προσωπογραφίας του κ. Άσμουσεν σε γερμανική εφημερίδα)».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού είχε εκδοθεί  διάψευση από πλευράς της ΕΚΤ και μετά από την διάψευση του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Αυτή είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ! Υιοθετούν αυτά που διαψεύδει η ΕΚΤ και επιμένουν στην αδιέξοδη πολιτική τους ‘γλείφοντας’ όψιμα τον κ. Άσμουσεν» συμπληρώνεται σχετικά, ενώ στη συνέχεια εξαπολύεται επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Χθες στην Φρανκφούρτη, ενώπιον του κ. Άσμουσεν, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, υπονομεύοντας εν ψυχρώ τις προσπάθειες της χώρας και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ταυτίστηκε με τους πιο ακραίους διεθνείς κύκλους που τροφοδοτούν συνεχώς την αβεβαιότητα σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης συνολικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα και τη διερεύνηση του δημοσιεύματος ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Μετά τα πλαστά στοιχεία, με τα οποία οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, τώρα καταφεύγουν στην ίδια μέθοδο για να καλύψουν τα ελλείμματα, να εμφανίσουν το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα και να παρουσιάσουν τη μνημονιακή κυβέρνηση ως επιτυχημένη», σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έκαναν λόγο για «ροπή προς τη γελοιότητα», συμπληρώνοντας πως δεν σχολιάζουν, σεβόμενοι το «ψυχικό τραύμα που υπέστη πρόσφατα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *