Στρατιωτικοί διακινούσαν οπλισμό

Συνελήφθησαν από τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας δύο…

στρατιωτικοί και ένας ιδιώτης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης οπλισμού.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός υλικών οπλισμού και εξαρτημάτων πολεμικών οπλών και σε συνεργασία με τις στρατιωτικές αρχές διερευνάται εάν μέρος των κατασχεθέντων έχει αφαιρεθεί από μονάδες του ελληνικού στρατού.

Πρόκειται για έναν 41χρονο ανθυπολοχαγό και έναν 41χρονο αρχιλοχία, οι οποίοι υπηρετούν σε διαφορετικές στρατιωτικές υπηρεσίες της Αττικής και έναν 50χρονο ιδιώτη. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης οπλισμού από στρατιωτικούς και ιδιώτες και παράλληλες επιχειρήσεις που οργανώθηκαν χθες σε Αττική και Καρδίτσα. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών συλληφθέντων, καθώς επίσης στο αυτοκίνητο του ανθυπολοχαγού και στο γραφείο του αρχιλοχία.

Στην κατοχή του Αρχιλοχία, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός υλικών οπλισμού και εξαρτημάτων πολεμικών όπλων, όπως συγκρατήρες, χειρολαβές, κοντάκια, γεμιστήρες, επαναληπτικά ελατήρια, κορμοί όπλων, κλείστρα, πύροι σφηνώσεως, εγχειρίδια για συντήρηση όπλων κ.α., για τα οποία δεν υπήρχαν δικαιολογητικά – παραστατικά κυριότητας από τις στρατιωτικές αρχές.

Στην κατοχή του ανθυπολοχαγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευή εκτόξευσης ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer) και μία συσκευασία με 25 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ στην κατοχή του ιδιώτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο χωρίς φυσίγγια, για το οποίο δεν κατείχε σχετική άδεια, μια πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος και ένα μαχαίρι.

Ο αρχιλοχίας μαζί με τον ιδιώτη οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών, ενώ ο ανθυπολοχαγός στον αρμόδιο εισαγγελέα του στρατοδικείου.

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *