Συλλήψεις στην Κατερίνη για αρπαγή βρέφους

Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 59χρονο και μια 58χρονη ρομά

Ένας 59χρονος και μια 58χρονη συνελήφθησαν στην Κατερίνη για αρπαγή ανηλίκου. Συγκεκριμένα, μαζί τους…
βρέθηκε βρέφος, το οποίο όμως προκύπτει ότι δεν είναι παιδί τους. Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε οι προαναφερόμενοι ρομά προσήλθαν για εξέταση έχοντας μαζί τους μωρό αγνώστου ηλικίας.

Κατά την εξέταση προέκυψε ότι το θήλυ βρέφος δεν είναι παιδί των συγκεκριμένων γονέων και οι ανωτέρω συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 58χρονης, το μωρό τους το παρέδωσε μία 41χρονη ημεδαπή στα Φάρσαλα Λάρισας στις αρχές του Σεπτεμβρίου του έτους 2013, άνευ χρηματικού ποσού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλληφθείσα προσήλθε για εξέταση έχοντας μαζί της το μωρό, την ύπαρξη του οποίου είχε αρνηθεί αρχικά. Στην κατοχή της 58χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Από την πρόοδο των ερευνών προέκυψε ότι, οι δύο ημεδαποί το Σεπτέμβριο του έτους 2013 κατάφεραν να εκδοθεί από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησης του αρπαγέντος βρέφους εις διπλούν.

Ειδικότερα, ο 59χρονος προέβη σε ψευδή δήλωση γέννησης του βρέφους στο Δήμο Αθηναίων. Ακολούθως δε μετά την παραλαβή του βρέφους, η 58χρονη μετέβη στο Δήμο Κατερίνης όπου με την χρήση ενός εκ των δύο ληξιαρχικών πράξεων, προσπάθησε δύο φορές ανεπιτυχώς, να προβεί στη δήλωση του μωρού, στην οικογενειακή της μερίδα, στο Δήμο Κατερίνης.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και διατάραξη της οικογενειακής τάξης.

Επιπλέον, η 41χρονη ημεδαπή, επίσης ρομά, η οποία φέρεται ότι παρέδωσε το βρέφος στους συλληφθέντες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ανωτέρω συλληφθείσας, είναι ήδη έγκλειστη σε Κατάστημα Κράτησης για άλλη παρεμφερή υπόθεση και δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών στοιχείων του βρέφους και των γενετικών στοιχείων του 59χρονου και της 58χρονης, καθώς και των γενετικών στοιχείων της 41χρονης.

Το θήλυ βρέφος παρελήφθη από αρμόδια κοινωνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και αφού εξετάστηκε από ιατρό βρέθηκε υγιές.

Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ σε αυτές συνέδραμαν συναρμόδιες Υπηρεσίες στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος, αφού άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις, στη συνέχεια τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κατερίνης για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *