Μόσχα: “Αιματηρή απόπειρα αποσταθεροποίησης του Β.Πούτιν η δολοφονία του Μ.Νεμτσόφ”

“Aιματηρή απόπειρα αποσταθεροποίησης κατά του Β.Πούτιν” ήταν η δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ δήλωσε πριν από λίγο πηγή από το Κρεμλίνο
“Πρόκειται για προβοκάτσια χειρίστου είδους οργανωμένη από τις ΗΠΑ” συνέχισε η ίδια πηγή “που ως στόχο έχει να εμφανίσει το Κρεμλίνο ως εμπλεκόμενο με μια δολοφονία που έγινε έξω από την πόρτα του!”

Φυσικά αυτό θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία, ουδείς δεν επιδιώκει να στρέψει τους προβολείς επάνω του αν είναι να διοργανώσει κάτι το τόσο κακό, αφού αφού υπάρχουν πολύ πιο “ήσυχοι” τρόποι για να γίνουν τέτοιες ενέργειες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το κύμα προπαγάνδας που έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες προσπαθώντας να αποδώσουν στον Ρώσο Π΄ροεδρο Β.Πούτιν ιδιότητες που δεν έχει όπως ότι είναι “Αυτιστικός” (από μια “έρευνα” κυριολεκτικά για γέλια του Πενταγώνου), “υπναράς” (από μια άλλη εξίσου σούπερ-“αντικειμενική” έρευνα), “ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο” (“γνώμες” δήθεν “έγκριτων” ατόμων που δεν στηρίζονται σε κανένα στοιχείο απλά τα λέμε για να φτιάξουμε κλίμα), και το πρόσφατο, που στο CNN παρουσίασαν τον δολοφόνο της ISIL (που οι ίδιοι οι Αμερικανοί δημιούργησαν και εξόπλισαν για να σφάζουν Ελληνορθόδοξους, και Σιίτες στη μέση Ανατολή και για να καταστρέφουν τα μνημεία των Ασσυρίων) Τζιχάντι Τζον σαν τον Β.Πούτιν για αν τον συνδέσουν στο συλλογικό ασυνείδητο με την τρομοκρατία

Όλα αυτα στη σειρά ήθελαν να δείξουνότι είναι ασταθής άρα λόγω αστάθειας θα έκανε κάτι τόσο παράλογο, όπως να δολοφονηθεί ένας αντιπολιτευόενος πολιτικός έξω από το Κρεμλίνο!

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ακριβώς επειδή είναι μισάνθρωπη και παρανοϊκή, πιστεύει ότι με την κατάληλη επανάληψη θα πείσει τον κόσμο για παρανοϊκά πράγματα.

Φυσικά θα μπορούσε να είναι και απλώς ξεκαθάρισμα λογαριασμών αλλά και πάλι τότε γιατί οι ποινικοί που τον σκότωσαν επέλεξαν να το κάνουν έξω από το Κρεμλίνο; Υπήρχαν πολλά άλλα μέρη για να το πράξουν.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μπόρις Νεμτσόφ, σκοτώθηκε από σφαίρες στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας στο κέντρο τηςΜόσχας, μπροστά από το Κρεμλίνο, “μια δολοφονία που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας προβοκάτσιας”, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Μπόρις Νεμτσόφ περπατούσε με μια νεαρή γυναίκα στην μεγάλη πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσκοβα, ακριβώς δίπλα στο Κρεμλίνο, όταν “γύρω στις 23:15 ένα όχημα τους πλησίασε και κάποιος έριξε πυροβολισμούς, τέσσερις από τους οποίους τον έπληξαν στην πλάτη, προκαλώντας το θάνατό του”, δήλωσε μία εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, η Έλενα Αλεξέεβα, προς το τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία 24.

Κατόπιν οδηγιών του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, η Πρέσβης της Ελλάδος στη Μόσχα, κα. Δανάη Κουμανάκου, θα μεταβεί στις 17:00 τ.ώ., στον τόπο της δολοφονίας του Μπόρις Νεμτσόφ, όπου, μαζί με όλους τους διαπιστευμένους πρέσβεις των κρατών – μελών της ΕΕ στην Μόσχα, θα αποθέσει άνθη.

“Ο Πούτιν δήλωσε πως αυτή η άγρια δολοφονία φέρει τα σημάδια ενός φόνου κατά παραγγελία και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας προβοκάτσιας”, δήλωσε αμέσως ο εκπρόσωπος του προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ

Ο Μπόρις Νεμτσόφ, 55 χρόνων, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του προέδρου Μπόρις Γέλτσιν επί ενάμισι χρόνο στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Μετά την άνοδο στην εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, το 2000, είχε γίνει ένας από τους κύριους πολιτικούς που αντιπολιτεύονταν το Κρεμλίνο, κάτι που φυσικά μόνο τυχαίο δεν ήταν καθώς το σύστημα Γέλτσιν ήταν κατεξοχήν φιλοδυτικό και εξόχως αντιρωσικό.

Στα χρόνια του Μ.Γέλτσιν η Ρωσία κόντεψε να διαλυθεί.

Ένας υπεύθυνος της Επιτροπής Ερευνών, ο Βλαντίμιρ Μάρκιν, δήλωσε από την πλευρά του πως “όχι λιγότεροι από έξι ή επτά πυροβολισμοί ρίχθηκαν εναντίον του Μπόρις Νεμτσόφ από έναν άγνωστο που κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο”.

“Βλέπω μπροστά μου το πτώμα του Μπόρις. Υπάρχουν γύρω πολλοί αστυνομικοί”, δήλωσε στο πρακτορείο Ρία Νόβοστι ένας οικείος του Νεμτσόφ, ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Ίλια Γιασίν, ο οποίος έφθασε γρήγορα στον τόπο της δολοφονίας.

Το κανάλι Ρωσία 24 έδειξε εικόνες στις οποίες το πτώμα του Μπόρις Νεμτσόφ κείτεται πάνω στη γέφυρα. Ίχνη αίματος είναι ορατά, σύμφωνα με δημοσιογράφο αυτόπτη μάρτυρα.

Πολλοί άνθρωποι ήταν μάρτυρες της δολοφονίας και η νεαρή γυναίκα που συνόδευε τον Μπόρις Νεμτσόφ ανακρίθηκε από τους ερευνητές, διευκρίνισε η αστυνομία, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, Μοσχοβίτες πήγαν να καταθέσουν άνθη κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε “τον άγριο φόνο” του Μπόρις Νεμτσόφ και κάλεσε “τη ρωσική κυβέρνηση να διεξαγάγει γρήγορα μια αμερόληπτη και διαφανή έρευνα” ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε “σοκαρισμένος και θλιμμένος”.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, δια του γενικού γραμματέα του, του Θόρμπγερν Γιάγκλαντ, εξέφρασε επίσης το σοκ του και η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κάλεσε τις ρωσικές αρχές να ερευνήσουν τη δολοφονία αυτή “με αμερόλπητο τρόπο”.

Στη Μόσχα οι αντιδράσεις είναι πολλές. “Είναι μια τρομερή τραγωδία για όλη τη χώρα”, δήλωσε αμέσως ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Αλεξέι Κουντρίν.

Ένας από τους συντρόφους του Μπόρις Νεμτσόφ στην αντιπολίτευση, ο πρώην πρωθυπουργός του Βλαντίμιρ Πούτιν Μιχαήλ Κασιάνοφ, δήλωσε πως η δολοφονία αυτή είναι”το τίμημα για το γεγονός ότι ο Μπόρις αγωνίσθηκε επί χρόνια για να γίνει η Ρωσία μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική”, και εδώ αρχίζουν να φάινονται τα ξεκάθαρα σημάδια ότι πρόκειται για προβοκάτσια.

“Τον 21ο αιώνα, το 2015, ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης σκοτώθηκε κάτω από τα τείχη του Κρεμλίνου. Αυτό υπερβαίνει τη φαντασία”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στον τόπο της δολοφονίας. Προσπαθεί δηλαδή να πείσει τον κόσμο ότι το Κρεμλίνο έχει κάποια σχέση με την δολοφνία. Και θα επέλεγαν ένα τέτοιο περιστατικό να λάβει χώρα έξω από το Κρεμλίο! Τι άλλο θα ακούσουμε.

ΦΩΤΟ – REUTERS

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αντέδρασε επίσης: “(Ο Μπόρις Νεμτσόφ) ήταν μια γέφυρα ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία και η γέφυρα αυτή καταστράφηκε από τους πυροβολισμούς ενός δολοφόνου. Πιστεύω πως αυτό δεν έγινε κατά τύχη”, έγραψε στο Facebook.

Μοναδική παραφωνία, ένας αξιωματούχος του ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Ιβάν Μέλνικοφ, ο οποίος δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρία Νόβοστι, πως πρόκειται για μια “αιματηρή προβοκάτσια με στόχο να ανανεωθεί η αντιρωσική υστερία στο εξωτερικό”.

Ο Μπόρις Νεμτσόφ επρόκειτο να συμμετάσχει αύριο, Κυριακή, σε μια διαδήλωση της αντιπολίτευσης σε συνοικία έξω από το κέντρο της Μόσχας. Ένας υπεύθυνος για τη διαδήλωση, ο Λεονίντ Βολκόφ, ανακοίνωσε πως αυτή θα ματαιωθεί και να αντικατασταθεί από μια πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου αντιπολιτευόμενου πολιτικού.

Σημειώνεται ότι επρόκειτο για ένα πολιτικό που ζήτημα αν έπαιρνε το 5% των ψήφων του εκλογικού σώματος και ζήτημα αν μάζευε 10.000 κόσμο στην διαδήλωση. Θέλουν όμως έντεχνα να μας πείσουν ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν απειλή για τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν. Ο συγκεκριμένος πολιτικός ήταν ενάντια στην ένωση της Κριμαίας με την Ρωσία και γενικά επιθυμούσε η Ουκρανία να ενταχθεί στη δυτική σφαίρα επιρροής και οι ρωσόφωνοι της χώρας να ξεχάσουν ποιοι είναι και να γίνουν Ουκρανοί. Απόλυτη ταύτιση απόψεων δηλαδή με τις ΗΠΑ, και τα συμφέροντά τους.

Που να φαντάζονταν ότι με την ίδια του τη ζωή θα γινόταν ο ίδιος εργαλείο προπαγάνδας από τους “Συμμάχους” του οι οποίοι κατά πως φαίνεται διοργάνωσαν μια απίστευτης έκτασης χοντροκομμένη προβκάτσια, από αυτές που μόνο η Νέα Τάξη Πραγμάτων (που εδράζει στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ) θα τολμούσε να πραγματοποιήσει.

Δυστυχώς για τον εκλιπόντα ξέχασε τον βασικό ορθόδοξο χριστιανικό κανόνα “δεν κάνεις ποτέ συμφωνία με τον διάβολο γιατί δεν κρατάει ποτέ τον λόγο του”. Για αυτούς ήτα μονάχα ένα εργαλείο και τίποτα παραπάνω (δεν επρόκειτο ποτέ να χτυπήσει πολιτικά τον Β.Πούτιν), όταν η χρησιμότητά του έπαψε να υφίσταται απλά τον “απέσυραν” όπως συνηθίζεται να λέγεται στην γλώσσα της πασίγνωστης “Εταιρείας”-CIA (Τhe Company) με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας δημιουργώντας υπόνοιες σε αδύνατα μυαλά (τα μυαλά του μέσου πολίτη είνια πάντοτε αδύναμα και ευάλωτα σε προπαγανδιστικές επιχειρήσεις).

Είναι φανερό ότι στις ΗΠΑ κατάλαβαν ότι η Ρωσία δεν μπορεί να χτυπηθεί οικονομικά λόγω αυτάρκειας σε πρώτες ύλες και τεχνολογικής υποδομής, όύτε στρατιωτικά καθώς είναι η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον πλανήτη και τουλάχιστον η δεύτερη συμβατική, οπότε ενεργοποιούν την τελευταία τους ελπίδα:

Προσπαθούν να χτυπήσουν τον ίδιο τον Β.Πούτιν με χοντροκομμένες ενέργειες γιατί όπως λέει και στην Αγία Γραφή “οι μικρές αλεπούδες καταστρέφουν την άμπελο”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *