Ευτυχώς τους ενεργοποίησε ο Κακαβάς. Γιατί Νικόλα των δασολόγων πολύ την “νταντεύεις”……

Είχαμε γράψει με τίτλο “Δασοκτόνες επιλογές και ανατροπή εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο “πατήστε εδώ Σήμερα βλέπουμε ανακοίνωση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ , που καταγγέλουν την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ δηλαδή την “πράσινη” Τίνα λέγοντας ότι “…. Ακόμη και σήμερα, παρά τις εξαγγελίες της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε για τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του έργου που……
ανέλαβε το φθινόπωρο του 2010, με την ανάρτηση των πρώτων χαρτών στην Ανατολική Αττική, πρόβλεψη που υιοθετήθηκε και από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, χάρτες δεν……
αναρτήθηκαν .
Εμείς προκαλούμε κάθε εμπλεκόμενο να εξηγήσει τους λόγους αυτής της καθυστέρησης όπως και αν οι λόγοι συνδέονται με την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.
Με ποια κριτήρια για τον ορισμό του δάσους συντάχθηκαν οι δασικοί χάρτες που πρόκειται να αναρτηθούν; και συνεχίζουν “..Για το λόγο αυτό αντιδρούμε στη διάταξη του Ν. 3889/2003 (άρθρο 18 παρ. 3) η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές, και προβλέπει ότι : ¨κατά παρέκκλιση των διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα μπορούν με υπουργική απόφαση να διατίθενται υπάλληλοι από οποιαδήποτε υπηρεσία του δημοσίου τομέα (στενού και ευρύτερου) για την υποστήριξη του έργου της κύρωσης του δασικού χάρτη¨. Ήδη εκδόθηκε η πρώτη υπουργική απόφαση (1100/20-1-2011) η οποία μάλιστα δεν δημοσιεύτηκε ούτε στη «διαύγεια», με την οποία διατίθενται 6 υπάλληλοι (δασολόγοι και δασοπόνοι) της Γενικής Διεύθυνσης Δασών στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής για 3 μήνες.”
και καταλήγουν “Βέβαια είναι λεπτομέρεια ότι ούτε το γράμμα του εν λόγω νόμου τηρήθηκε, ούτε τα κριτήρια που προβλέπεται λήφθηκαν υπόψη, ούτε και σχετικό αίτημα από τη Δ/νση Δασών υπήρξε. Εμείς ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να καταλογίσει σε κάθε φορέα τις ευθύνες που του αναλογούν. Μετά την ψήφιση του Ν. 3889/2010, η αρμοδιότητα για όλες τις εργασίες και διαδικασίες ανάρτησης, παραλαβής αντιρρήσεων, αποστολής φακέλων στις Επιτροπές, διορθώσεων των δασικών χαρτών κλπ, έχουν περιέλθει στην Κτηματολόγιο ΑΕ . Επιτέλους ας αναλάβει τις ευθύνες της . Παρασκηνιακές ενέργειες για να μεταφέρονται με πούλμαν οι συνάδελφοι από τη Δ/νση Δασών στις εγκαταστάσεις της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε, προκειμένου να καλυφθεί η πραγματική της αδυναμία να εκτελέσει το έργο που ανέλαβε, μας παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.
Η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ και η Π.Ε.Δ.Δ.Υ απαιτούν άμεσα να προχωρήσει η κυβέρνηση στη αποκατάσταση της νομιμότητας:
1.- Να καταργηθεί η διάταξη για διάθεση των εργαζομένων κατά παρέκκλιση όλων των διατάξεων που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σκλάβους και να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση 1100/20-1-2011 του ΥΠ.Ε.Κ.Α.
2. Να καταργηθούν όλες οι διατάξεις που αφαιρούν την αρμοδιότητα των δασικών χαρτών από τη δασική υπηρεσία και την παραδίδουν στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ και σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία.
3.- Να στελεχωθούν οι δασικές υπηρεσίες, ακόμα και με μετατάξεις δασολόγων από τους ΟΤΑ, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανάρτησης των δασικών χαρτών σε όλη τη χώρα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΓΕΔΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔΔΥ

Υ.Γ. Πολύ την “νταντέψατε”. Είναι μια αρχή στην επι τόσο καιρό αποσιώπηση……!!!!!

http://polylitoikairoi.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

 1. Ανώνυμος

  κτηματολογιο ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
  NA ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!!

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.?…. ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΑΠ
  Με αφορμή Ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή (http://www.syriza.gr/ekloges-kai-boyli/koinoboyleytiki-drastiriotita/abapolyseis-symbasioychon-aoristoy-chronoy-ston-dimosio-tomeabb) αναφορικά με τις απολύσεις στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=571897), ας θυμηθούμε κάποια σκοτεινά σημεία που είδαν το φως της δημοσιότητας:

  Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παρασκήνιο (http://www.paraskhnio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=209:—l-r&catid=4:politiki&Itemid=2) λοιπόν ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης, υπάλληλος στο Κτηματολόγιο και η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου! Ο ίδιος αποτελεί ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας…Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να "τρέχει" όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας. Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν). Όμως η εισήγηση του για απομάκρυνση διδάκτορα υπαλλήλου αορίστου χρόνου (με τον οποίο σύμφωνα με καταγγελίες είχε τσακωθεί), με την ταυτόχρονη θετική εισήγηση του στην πρόσληψη αποφοίτου λυκείου για επιστημονικό έργο (?) έχει προκαλέσει τριγμές στην εικόνα του. Επίσης ο δικτατορικός τρόπος που έλεγχε τα διάφορα κτηματολογικά γραφεία που βρίσκονταν υπό την εποπτεία του (Αθήνα, Χανιά κλπ), ενώ ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος (?) τον έχουν κάνει μία μισητή φιγούρα στους υπαλλήλους.

  Ο προέδρος Αρβανίτης προσπαθώντας να τον διασώσει (τοπογράφος ο ίδιος όπως και ο Καλημέρης και ως γνωστό κόρακας κοράκι μάτι δεν βγάζει) τον μετάφερε σε άλλη υπηρεσία κτηματογράφησης ώστε να μην φαίνεται πολύ και να μην προκαλεί με τη παρουσία του.
  Τα ερωτήματα όμως πολλά.Γίνεται το κτηματολόγιο να είναι τσιφλίκη των τοπογράφων και όποιος δεν τους αρέσει να τον απομακρύνουν?? Είναι σωστό η κυβέρνηση του Πασοκ να μας κοροιδεύει με τους διπλοθεσίτες και να καλύπτει τα δικά της παιδιά? Είναι δυνατό να εργάζεται η γυναίκα κάποιου υπαλλήλου σε ανάδοχους του κτηματολογίου με ότι αυτό συνεπάγεται??

  Επίσης, ο κυριος Αρβανιτης ειναι υπευθυνος της πτυχιακης εργασιας της Τιτίκας Καλημέρη:
  http://rp.web.auth.gr/rp/supply/show.html?id=518. θα πείτε που είναι το περίεργο? Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο κύριος Αρβανίτης είναι ο πρόεδρος στο κρατικό κτηματολόγιο και ταυτόχρονα καθηγητής στο Πολυτεχνείο θεσσαλονίκης. Δηλαδή διπλοθεσίτης. Ο πατέρας της φοιτήτριας Καλημέρη είναι ο Δημήτριος Καλημέρης.

  Και πάμε στο ζουμί. Τον Ιούνιο του 2010 ο Πρόεδρος Αρβανίτης κατόπιν διαταγής της Μπιρμπιλής προσπαθεί να απολύσει κόσμο. Δεν είναι εύκολο όμως να διώξεις δημοσίους υπαλλήλους. Ζητά βοήθεια από τους διευθυντές της εταιρείας αλλά όλοι αρνούνται να εισηγηθούν απολύσεις υπαλλήλων. Με μία εξαίρεση. Τον κύριο Καλημέρη. Η κόρη του οποίου κάνει πτυχιακή εργασία με τον Πρόεδρο κ. Αρβανίτη. Με θέμα βέβαια…το κτηματολόγιο.

  Ρε μας δουλεύεται? Είναι σωστό η κυβέρνηση του Πασοκ να μας κοροιδεύει με τους διπλοθεσίτες και να καλύπτει τα δικά της παιδιά;
  Είναι δυνατό να εργάζεται η γυναίκα κάποιου υπαλλήλου σε ανάδοχους του κτηματολογίου με ότι αυτό συνεπάγεται; Είναι δυνατόν τα παιδιά κάποιου υπαλλήλου να κάνουν πτυχιακή με τον προιστάμενο του και μετά αυτός ο υπάλληλος να εισηγήται απολύσεις κατόπιν παράκλησης του προισταμένου-καθηγητή διπλοθεσίτη? Τυχαίο?

  αλλα εδω εισηγηθηκε απολυσεις η γκολφινοπουλου που διοριστηκε 3 μερες μετα τις εκλογες…

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *