Ποιος θα μαζέψει τα ορφανά της ΧΑ;

Δημήτρης Ματσικούδης

Πολλά τα ερωτήματα, για την καθυστέρηση της Δικαιοσύνης να κηρύξει την ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, και να αρχίσει το ξήλωμα της. Έγκριτοι Συνταγματολόγοι αμφισβητούν, χωρίς ωστόσο να έχουν δει τη δικογραφία, τη συνταγματικότητα της απόφασης και των ενεργειών, που την ακολούθησαν…

Όμως η πολιτική επίπτωση της απόφασης αυτής της Δικαιοσύνης, φαίνεται, πως θα είναι καταλυτική στην εξυγίανση του πολιτικού τοπίου από το μίασμα του φασισμού, στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία!

Το επόμενο ερώτημα είναι ποιός θα μαζέψει τους ορφανούς, από ηγεσία, ψηφοφόρους της ΧΑ οι οποίοι μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την απόφαση της Δικαιοσύνης για την δίωξη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, την έγκαταλείπουν ομαδικά. Στα σόσιαλ μίντια, πρώην προβεβλημένα στελέχη της ΧΑ, όπως ο αλαζόνας Η. Κασιδιάρης μένουν με καμιά δεκαριά φίλους στο FaceBook, από τις χιλιάδες που είχαν. 
Ο ένας μετά τον άλλο οι πρώην ψηφοφόροι της ΧΑ, εξοργισμένοι, πλην έντιμοι πατριώτες στην πλειοψηφία τους, συνειδητοποιούν πως είχαν αποθέσει τις ελπίδες τους για την απαλλαγή της πατρίδας από την Γερμανική, οικονομική κατοχή, σε επικίνδυνα για την πατρίδα και για τον λαό της χέρια. 
Έτσι μετέωροι, φοβισμένοι, με τσακισμένες τις ψεύτικες, ψυχαναγκαστικές ελπίδες τους, ήρθαν να προσγειωθούν κι αυτοί στη μεγάλη μάζα των Ελλήνων πολιτών, που δεν έχουν εμπιστοσύνη σε κανένα κόμμα. Η αποχή του 40% στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 μοιραία διευρύνει το ερώτημα, που θέτει ο τίτλος αυτού του άρθρου, στο: ποιός θα μαζέψει τα ορφανά όλων των πολιτικών κομμάτων!
Μετά από τις άκαρπες προσπάθειες τριών Ενωτικών Κινήσεων στις οποίες μετείχα ενεργά, επί τουλάχιστον μια τριετία, με στόχο την δημιουργία ενός εθνικού μετώπου των δημοκρατικών κομμάτων, για την σωτηρία της πατρίδας από την Γερμανική οικονομική κατοχή, συνειδητοποιώ πως ήρθε η ώρα ίδρυσης ενός νέου κόμματος από δημοκρατικούς πολίτες, που να αφήσουν πίσω τους τις ετικέτες, που τους προσήλκυαν εκλογικά, τα ονόματα από μεγάλα πολιτικά τζάκια, τις αίολες θολές ιδεολογίες και να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός ριζοσπαστικού δημοκρατικού κόμματος για την σωτηρία της πατρίδας!

Ένας πρώτος πυρήνας αυτού του κόμματος μπορεί να είναι στελέχη από τις ενωτικές πολιτικές κινήσεις, από εκείνες που επεξεργάζονται και προβάλουν ένα νέο άμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα, από τις άλλες που αναζητούν λύση μέσα από μια συνταγματική εθνοσυνέλευση, όπως στην Ισλανδία!
Η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός τέτοιου κόμματος προκύπτει, κατά την γνώμη μου: 
Πρώτον, από την αδυναμία των δημοκρατικών κομμάτων να πείσουν τον Ελληνικό λαό για τον θανάσιμο κίνδυνο γενεοκτονίας που διατρέχει όσο η χώρα μας παραμένει κάτω από την Γερμανική οικονομική κατοχή. 
Δεύτερον από τις διαρκείς υπαναχωρήσεις τους στις διακήρυγμένες προεκλογικά θέσεις τους, που αφορούν στο χειρισμό των οικονομικών δεσμεύσεων της χώρας. 
Τρίτον από τα εκλογικά παιχνίδια με τον επαίχυντο εκλογικό νόμο των 50 εδρών plus, που κατά παράβαση των ιδεολογιών τους για απλή αναλογική, επιδιώκουν αυτοδυναμία. 
Τέταρτον από την αδυναμία τους να κατανοήσουν την ανάγκη προβολής ενός οραματικού σχεδίου αειφόρου ανάπτυξης, στην εκπόνηση του οποίου και κυρίως στην εφαρμογή του, θα συμμετέχει με πίστη και αυταπάρνηση ο Ελληνας πολίτης, για να σώσει την χώρα του από την βέβαιη επερχόμενη ολοκληρωτική καταστροφή και να δώσει σε αυτόν και στα παιδιά του το μέλλον που τους αξίζει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *