Όχι στη φίμωση των οικολόγων – Συμπαράσταση στον Μίλτο Μπούκα

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν την προσπάθεια στοχοποίησης του στελέχους τους Μιλτιάδη Μπούκα και της φίμωσης με αγωγές όσων υπερασπίζονται αξίες και δημόσια αγαθά στα πλαίσια μιας πολιτικής κριτικής…
Η αγωγή εναντίον του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Δωδώνης Μιλτιάδη Μπούκα κατατέθηκε από τη σύζυγο του δημάρχου του Δήμου Ιωαννιτών, του ειδικού σύμβουλου του δημάρχου κ.α., που του ζητούν 100.000 ευρώ ως αποζημίωση!

Και αυτό το επέλεξαν αντί της ανάληψης των ευθυνών και της αποκατάστασης στον καλαμιώνα της Αμφιθέας της λίμνης Παμβώτιδας, όπως όριζε ο επίτροπος περιβάλλοντος της ΕΕ κ. Ποτότσνικ, λόγω της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην περιοχή Natura, μετά από την πρώτη καταγγελία των Οικολόγων Πράσινων μέσω του ευρωβουλευτή τους Ν. Χρυσόγελου για το παράνομο έργο κατασκευής καναλιού (υγρού στίβου) θαλάσσιου σκι. 

Η σύζυγος του δημάρχου, που είναι και πρόεδρος του θαλάσσιου σκι, μαζί με τον σύμβουλο του δημάρχου ανοίγουν έτσι την προεκλογική τους καμπάνια, προϊδεάζοντας για την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου που θα ακολουθήσει.

Με μεθόδους αγωγών και εξοντωτικών αποζημίωσεων προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις και τις αποκαλύψεις των μελών των Οικολόγων Πράσινων, που για 8 μήνες στηλίτευαν τις παράτυπες διαδικασίες για ένα έργο συνώνυμο της “βαναυσότητας” στο χώρο που έλαβαν χώρα οι πανευρωπαϊκοί αγώνες θαλάσσιου σκι.

Η ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης είναι ατυχής για ένα δήμαρχο της ομάδας των 5 αυτοδιοικητικών (Καμίνη, Μπουτάρη, Σκοτεινιώτη, Δημαρά, Φίλιο) που η ρητορική τους περί συνευθύνης με την κοινωνία των πολιτών, άλλες αξίες προτάσσει.

«Δεν πρόκειται να περάσει οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης των συλλογικών αγώνων, με τη φίμωση κάθε δημοκρατικής και ελεύθερης έκφρασης για την προστασία και τη διατήρηση των φυσικών πόρων, της οικολογικής ισορροπίας του υγροτόπου της Παμβώτιδας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες: 6974263574

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *