Ριζάι για σωφρονιστικούς:” Εάν θέλετε να δικάσετε, δικάστε εμένα. Αυτοί δεν έχουν σχέση…”

Κάτω από το βλέμμα και την επιτήρηση 30 και πλέον αστυνομικών που φρουρούν από χθες το βράδυ το Εφετείο Λαμίας, πέρασε, σήμερα το πρωί, ο ισοβίτης Αλκέτ Ριζάι.

Δικάζεται για την…

υπόθεση των ναρκωτικών που προσπάθησε να περάσει στις φυλακές του Μαλανδρίνου μέσα από δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η υπόθεση έλαβε χώρα στην Άμφισσα πριν από δύο περίπου χρόνια και συγκεκριμένα τη νύχτα της 21ης Απριλίου του ’12. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών του Μαλανδρίνου, στο οποίο επέβαινε ένας ακόμη συνάδελφός του, εντοπίζουν και κατάσχουν 200 γραμ. ηρωίνη. Κατά την ανάκριση, πρόεκυψε ότι το πακέτο μέσα στο οποίο υπήρχαν τρία κινητά και επιμελώς κρυμμένα τα ναρκωτικά προορίζονταν για τον κρατούμενο Αλκέτ Ριζάι. Η υπόθεση συνεχίστηκε σήμερα το πρωί στις αίθουσες του Εφετείου Λαμίας με την παρουσία 12 τουλάχιστον μαρτύρων. Συνολικά εφτά είναι οι κατηγορούμενοι, καθώς εμπλέκονται και τέσσερις ακόμη κρατούμενοι. Η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη….

Κατά την απολογία του ο Αλκέτ ζήτησε ν’ απαλλαγούν από τις κατηγορίες οι δύο σωφρονιστικοί, καθώς όπως είπε δεν γνώριζαν ότι το πακέτο εμπεριείχε ναρκωτικά. Ο ίδιος τους είχε ζητήσει, απλά, να του κάνουν μία εξυπηρέτηση, καθώς χρειαζόταν κάποια προσωπικά του πράγματα. Αναφερόμενος, στον πρόεδρο είπε: «Εάν θέλετε να δικάσετε, δικάστε εμένα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν καμία σχέση».
Την απαλλαγή του ενός εκ των δύο σωφρονιστικών πρότεινε ο εισαγγελέας, ενώ για τον δεύτερο την μετατροπή της ποινής σε πλημμέλημα.
Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου….

lamiastar.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *