Δ.Κουτσούμπας: Κάλπικη η αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ

Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται το «μονόδρομο» της ΕΕ, το χρέος -έστω και «κουρεμένο»- το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και τη διαχείριση της κρίσης με τα κριτήρια διαφόρων τμημάτων του …
κεφαλαίου, τα μνημόνια διαρκείας θα είναι αναπόφευκτα, άσχετα αν θα ονομάζονται μνημόνια ή απλά «νομοθετικές ρυθμίσεις» δηλώνει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κάνει λόγο για “κάλπικη αντιπαράθεση” ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου “να κρύψουν, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την πραγματική σύμπλευσή τους με τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου”.

Αναφορικά με τη θέση του ΚΚΕ για τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, τονίζει ότι είναι “μία αντιπαράθεση, που συντηρείται κυρίως από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη, άσχετα εάν ο ένας λέει ότι θα γίνουν το 2016 και ο άλλος το 2014. Θυμίζει την ιστορία του παλιού δικομματισμού για το ποιος θα κάτσει στο σβέρκο του λαού” και κάνει λόγο για “ουσιαστική σύγκλιση των δύο κομμάτων στα βασικά ζητήματα που είναι και οι αιτίες της ταλαιπωρίας του λαού μας”.

Σε ερώτηση εάν το ΚΚΕ θα στήριζε έναν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον χώρο της Αριστεράς, ο κ. Κουτσούμπας απαντά ότι “το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει κανένα υποψήφιο -όπως κι αν αυτοπροσδιορίζεται αυτός στην πολιτική γεωγραφία- για έναν κρατικό θεσμό, όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας, που ανεξάρτητα από προσωπικές προθέσεις, λειτουργεί επικυρωτικά στην αντιλαϊκή πολιτική”.

Σχολιάζοντας το θέμα της εγχώριας τρομοκρατίας, ύστερα από την επανεμφάνιση και την προκήρυξη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνει: “το ΚΚΕ δεν ξαφνιάζεται με τις εξελίξεις στο ζήτημα της τρομοκρατίας, την επιλογή δηλαδή των επιτελείων του συστήματος, της αστικής τάξης, διάφορων υπηρεσιών και μηχανισμών, να αξιοποιούν τέτοιες οργανώσεις και ομάδες, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μας πρέπει να σηκώσει κεφάλι, να οργανωθεί για να πάρει ανάσες και για να απαλλαγεί τελικά από τα βάσανά του. Γι’ αυτό καλούμε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση το εργατικό λαϊκό κίνημα”.

Ο γγ της ΚΚΕ, επίσης, αναφέρεται και στη Χρυσή Αυγή, για την οποία σημείωνει: “Η ΧΑ πρώτα απ’ όλα πρέπει να καταδικαστεί στη συνείδηση του κάθε εργάτη, του κάθε λαϊκού ανθρώπου, του κάθε νέου. Αυτοί πρέπει να την βγάλουν στο περιθώριο, εκτός νόμου. Άλλωστε η αρνητική ιστορική πείρα -με το παράδειγμα του Χίτλερ στη Γερμανία και του Μουσολίνι στην Ιταλία- απέδειξε ότι το ίδιο το σύστημα, που θρέφει το ναζισμό, μπορεί τη μια να τον βγάζει εκτός νόμου και την άλλη να του ανοίγει το δρόμο ακόμα και για την εξουσία. Μην ξεχνάτε ότι το χρίσμα στον Χίτλερ το έδωσαν οι Γερμανοί τραπεζίτες και βιομήχανοι της εποχής”.

capital.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *