Τέρμα το «χαράτσι» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης δια στόματος Γκίκα Χαρδούβελη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει αρχικά, από το επόμενο έτος, στη μείωση της εισφοράς κατά 50% και στη συνέχεια, από το 2016, στην πλήρη κατάργησή της …..

Την πρόθεσή της να μην παρατείνει την εφαρμογή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης πέραν του 2015 δημοσιοποίησε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, παρά το γεγονός ότι στο πρόσφατα επικαιροποιημένο Μνημόνιο που υπέγραψε ο προκάτοχός του Ι. Στουρνάρας έχει περιληφθεί ρητή δέσμευση της Ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της επιβολής του συγκεκριμένου μέτρου.

Πρόκειται για ένα «χαράτσι» που νομοθέτησε τον Ιούλιο του 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών, νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος υποτασσόμενος χωρίς καμία ουσιαστική αντίσταση στις απαιτήσεις της τρόικας για επιβολή επαχθών δημοσιονομικών μέτρων ώστε να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» άνω των 7 δισ. ευρώ που είχαν προκαλέσει στον προϋπολογισμό του έτους εκείνου τα προηγούμενα αποτυχημένα μνημονιακά μέτρα της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το «χαράτσι» αυτό, που νομοθέτησε ο κ. Βενιζέλος, επιβάλλεται με συντελεστές κλιμακούμενους από ………………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *