Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πρόεδρο στη ΓΣΕΕ τον Φωτόπουλο

Η σύγκρουση δυο κόσμων… Μετά την αποφυγή της ελληνικής χρεοκοπίας, και τη διασφάλιση της συνέχισης χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Ευρώπη, η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της χώρας αναμένεται να ενταθεί, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναζητεί νέες συμμαχίες στο…
πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κουμουνδούρου σχεδιάζουν με λεπτομέρειες τη συγκρότηση ενός διευρυμένου μετώπου στον χώρο του συνδικαλισμού, που εκ των πραγμάτων θα πρεπει να περιλαμβάνει και να αγκαλιάζει δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως και από το κομμάτι της ΔΑΚΕ στη Νέα Δημοκρατία που έχει πάρει αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά.

Στο πλαίσιο αυτό, αναζητείται το πρόσωπο που θα είναι σε θέση να ηγηθεί ενός τέτοιου κοινού ψηφοδελτίου για την κατάληψη της ΓΣΕΕ, και να έχει αντικειμενικές πιθανότητες να κερδίσει την προεδρία. Ένα πρόσωπο που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει βρεθεί στη… φιγούρα του Νίκου Φωτόπουλου.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει καλή χημεία με τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που έχει διαφανεί στις δημόσιες συναντήσεις και ανταλλαγές φιλοφρονήσεων μεταξύ τους. Ενώ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι σήμερα ο πιο μάχιμος συνδικαλιστικός βραχίονας, εκείνος που μοιάζει να… φυλάει Θερμοπύλες, στη δύσκολη εποχή του Μνημόνιου.

Ένα μέρος αυτών των πληροφοριών δημοσιεύει και ο Βασίλης Σκουρής στη “Real News”, επιβεβαιώνοντας ότι τα σχετικά σενάρια βρίσκονται πλέον στη φάση της υλοποίησης.

Home 1

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *