Λουτρό αίματος με δεκάδες νεκρούς από επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στην Σιιτική πόλη Χιλά του νότιου Ιράκ, όταν βομβιστής αυτοκτονίας που οδηγούσε…

ημιφορτηγό «παγιδευμένο» με εκρηκτικά εμβόλισε σημείο ελέγχου στην είσοδο της πόλης, σκορπώντας το θάνατο.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, με το πρακτορείο Reuters να κάνει λόγο για τουλάχιστον 32 νεκρούς και 147 τραυματίες, τη στιγμή που το Associated Press δίνει ως απολογισμό 22 νεκρούς και το Γαλλικό Πρακτορείο τοποθετεί τον αριθμό των νεκρών στους 12.

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 50 αυτοκίνητα με επιβάτες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης έγιναν παρανάλώμα του πυρός, με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου να δηλώνει πως πολλά θύματα κάηκαν μέσα στα οχήματά τους.

Το λουτρό αίματος στη Χιλά ήλθε ώρες αφότου ένοπλες επιθέσεις σε σημεία ελέγχου βόρεια της πρωτεύουσας Βαγδάτης στοίχισαν τη ζωή σε δύο μαθητές γυμνασίου και τρεις αστυνομικούς.

Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ το Μάρτιο, λόγω του κύματος σεκταριστικής βίας που «σαρώνει» τη χώρα. Ο τραγικός απολογισμός από την έναρξη του 2014 είναι περισσότεροι από 1.850 νεκροί.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *