Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 52χρονος Φρανθίσκο Γκαρθόν, ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας των ισπανικών σιδηροδρόμων (Renfe), η οποία εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 79 άνθρωποι…

Ο Γκαρθόν είχε τεθεί υπό κράτηση από την Πέμπτη, ενώ κατηγορείται ότι οδηγούσε την αμαξοστοιχία με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη του επιτρεπόμενου ορίου. Σε μία κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον του δικαστή Αλάεθ,ο Γκαρθόν παραδέχτηκε ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για στιγμιαίο λάθος, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο Γκαρθόν αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος υπό όρους, οι οποίοι συμπεριλάμβαναν την τακτική παρουσία του στο δικαστήριο, την παράδοση του διαβατηρίου του και την απαγόρευση να οδηγήσει ξανά αμαξοστοιχία.


Καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές –ο φορέας Renfe, η σιδηροδρομική εταιρεία ADIF καθώς και δύο ασφαλιστικές εταιρείες- δεν ζήτησαν τη φυλάκιση του Γκαρθόν εν αναμονή της δίκης, αφού, όπως υποστήριξαν, δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Στις 20:41 την Τετάρτη, ο σιδηροδρομικός συρμός, ο οποίος αποτελούνταν από 8 βαγόνια, εκτροχιάστηκε και προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε τοίχο. Ορισμένα από τα βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ η πρόσκρουση ήταν τόσο ισχυρή που ένα από τα βαγόνια πετάχτηκε επάνω σε ένα ανάχωμα.

Ο αριθμός των νεκρών, μέχρι στιγμής έχει ανέλθει στα 79 άτομα, με τελευταίο θύμα μία γυναίκα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εβδομήντα ακόμα άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ οι 22 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *