Ρέγγες οι Έλληνες φορολογούμενοι…Θαλάσσιοι ελέφαντες οι εφοριακοί!

…………. στο υπουργείο Οικονομικών ή θεωρούν τους εφοριακούς χαϊβάνια και τους φορολογούμενους πιστά θύματα για να φτάνουν στο σημείο να…….

διοργανώνουν σεμινάρια οδηγίες προς τα στελέχη των ΔΟΥ να εξαπατούν ουσιαστικά τους πολίτες να χειρίζονται έντεχνα την αγανάκτησή τους.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για σεμινάρια προς «μάλλον ηλιθίους» για το πώς να μένουν συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο φοροκυνηγητό και να παραπλανούν, ενίοτε να εξημερώνουν διά επιστημονικών μεθόδων κοροϊδίας τους φορολογούμενους. Τα σεμινάρια αυτά άρχισαν την περασμένη εβδομάδα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και χαρακτηριστικό του ύφους και του περιεχομένου τους είναι η ιστορία που διανέμουν οι υπεύθυνοι στους εφοριακούς και με την οποία ξεκινά η… παράδοση των μαθημάτων.

Η ιστορία έχει τίτλο «Ο θαλάσσιος ελέφαντας και η μισή πληροφόρηση» και η αλληγορία της είναι αφοπλιστική: οι εφοριακοί είναι οι θαλάσσιοι ελέφαντες που έχουν πρωταρχικό σκοπό να πιάσουν ρέγγες, δηλαδή φορολογούμενους και φορολογικά έσοδα, ………………….

Τα στελέχη των ΔΟΥ μαθαίνουν ποιες είναι οι λέξεις και οι φράσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ποτέ όταν μιλούν με φορολογούμενους, ενώ τους δίδονται ασκήσεις με τις οποίες καλούνται να εξασκήσουν την ικανότητά τους στην… ενεργητική ακρόαση και τη… συναισθηματική νοημοσύνη. Ούτε ο Ιρβιν Γιάλομ δηλαδή στο «Δήμιο του έρωτα» ή, ακόμα πιο καλά, στο «Οταν έκλαψε ο Νίτσε» – στη συγκεκριμένη περίπτωση ο τίτλος γίνεται μάλλον «Οταν έκλαψε ο φορολογούμενος».

Οι… ευφάνταστες οδηγίες και η γελοιότητα των σεμιναρίων …………….. φτάνουν σε προκλητικά όρια. Οι εφοριακοί καλούνται, για παράδειγμα, βάσει ενός κειμένου στο οποίο περιλαμβάνονται 21 εντολές, να κάνουν το «τεστ των 2 λεπτών»!

Οι 21 αυτές εντολές περιλαμβάνουν, ανάμεσα στα άλλα, να γράψει ο εφοριακός, αλλά και να υπογραμμίσει το… όνομά του, να κάνει τέσσερις τρύπες στο χαρτί (!), να πολλαπλασιάσει το 123 με το 123, όπως να κάνει την πράξη 456x78x2+899, αλλά και τη διαίρεση του 999 διά 245 και να γράψει τα αποτελέσματα (να μην κρατήσει δηλαδή για τον εαυτό του τα… πνευματικά δικαιώματα από μια τέτοια ανακάλυψη) και να φωνάζει πού και πού δυνατά φράσεις όπως «πάω καλά» (σ.σ. χωρίς ερωτηματικό) ή «σχεδόν τελείωσα».

Έχει κι άλλα: ο εφοριακός καλείται να… ζωγραφίσει ένα τρίγωνο, να το βάλει σε έναν κύκλο, αλλά να κάνει και δέκα διάσπαρτους μικρούς κύκλους στο πίσω μέρος της σελίδας, να γράψει τη λέξη «νίκη» πέντε φορές και διάφορα άλλα. Βέβαια το εν λόγω… τεστ δεν είναι ακριβώς αυτό. Το πραγματικό έχει σκοπό να είναι ο εφοριακός απολύτως προσηλωμένος στο διάβασμα του κειμένου ώστε να καταλάβει ότι δεν πρέπει να κάνει… τίποτ’ απ’ όλα αυτά, όπως ρητώς αναφέρει η εντολή Νο 21 σε συνδυασμό με την εντολή No2!

Πώς λέγαμε παλιά, εννέα και τρία μας κάνουν έντεκα ή ένδεκα; Ε, κάπως έτσι, πρόκειται μια εξυπνακίστικη άσκηση συγκέντρωσης. Μιλάμε για κανονική παράκρουση δηλαδή, αφού αντιμετωπίζουν έμπειρους και μορφωμένους υπαλλήλους σαν να είναι οι πιο αφηρημένοι άνθρωποι στον κόσμο. protothema.gr

Από ένα βιβλίο ‘‘του καλού εκτελεστή’’ διαβάζουμε πως, ο εκτελεστής τον κερνάει τσιγάρο και του ανοίγει συζήτηση για τα οικογενειακά του πριν το οδηγήσει στο ικρίωμα, για την δημιουργία φιλικότητας και συναίνεσης, στον κοινό σκοπό της εκτέλεσης του συνομιλητή του. Ναι, Ναι εδώ φτάσαμε.

——————————     Διαφημιστικό Μύνημα ——————————–

Θεματικά Πάρτυ – Ελεφαντάκια | Elefuntakia.gr | Elefantakia.gr 
Ελάτε να κάνουμε πραγματικότητα το πάρτι των ονείρων σας! Από τον αγαπημένο σας σούπερ-ήρωα μέχρι ολόκληρο το ζωικό βασίλειο, μπορείτε να επιλέξετε ποιος θα πρωταγωνιστεί στο πάρτι σας. Στόχος μας είναι να οργανώσουμε για το παιδί σας η για εσάς ένα πάρτι με το θέμα της αρεσκείας σας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα προτεινόμενα θέματα μας η να μας προτείνετε οποίο άλλο εσείς επιθυμείτε. Η εταιρία μας αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες, παιδαγωγούς, ανίματερ και σκοπός μας είναι να αναλάβουμε την πλήρη διοργάνωση του πάρτι σας Η διάρκεια του κάθε πάρτι είναι συνήθως 2-3 ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα :
Επικοινωνία με την Κυρία Μαρί
Τηλέφωνο 6983850287
Ωράριο 10 -5 , από Δευτέρα εώς Παρασκευή
Ερμού 91 , Αθήνα

Εταιρεία εκδηλώσεων και παιδικών πάρτι elefuntakia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *