Ξεκίνησε το γιουρούσι του Γιούρι για την προεδρεία της ΝΔ με καύσιμο το .. πετρέλαιο

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης

Δυναμικό come back από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη αφού με τη συνοδεία 40 βουλευτών της ΝΔ, υπέβαλε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών που ταράζει την κομματική συνοχή μερικά μόλις 24ωρα μετά την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων…

Η επίθεση αυτή τη φορά στον κ. Στουρνάρα αφορά στον φόρο πετρελαίου που όχι μόνο δεν έφερε έσοδα αλλά στερεί τους πολίτες μία από τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, τη θέρμανση.

Ακόμη αναφέρουν στο κείμενό τους οι βουλευτές πως η υφιστάμενη κατάσταση, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών στις μεγάλες πόλεις καθώς η ρύπανση που προκαλείται από τη χρήση τζακιών αυξάνουν κατακόρυφα τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα πάνω από τα αποδεκτά όρια.

Ανεξάρτητα από τους αριθμούς, η μείωση στον ΕΦΚ θα επέτρεπε σε πολλά νοικοκυριά, συνεχίζει η ομάδα των 40 της ΝΔ, την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, επιτρέποντάς τους συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, τις οποίες η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει στους πολίτες για τις στοιχειώδεις ανάγκες, όπως είναι η θέρμανση.

Για τους καλά γνωρίζοντες ο βουλευτής Ροδόπης, ευρισκόμενος στο λεγόμενο στενό Καραμανλικό στρατόπεδο, δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον κ. Στουρνάρα, όχι μόνο διότι αποδόμησε συστηματικά την πενταετία Καραμανλή αλλά και γιατί όσο ο «Γιούρι» (το παρατσούκλι του Στυλιανίδη) ήταν υπουργός Εσωτερικών, μόνο αρνήσεις είχε από τον υπουργό οικονομικών για οποιαδήποτε κοινωνική πολιτική.
Ο κ. Στυλιανίδης ακόμη φέρει πικρία για την δίχως αιτία καρατόμησή του από το υπ. Εσωτερικών, καθώς και την επικοινωνιακή τακτική του επιτελείου Σαμαρά για μη στήριξη των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Είναι γνωστές οι βλέψεις του κ. Στυλιανίδη για την προεδρεία της ΝΔ και συνομιλητές του μεταφέρουν την άποψη πως τα αναμενόμενα πολύ χαμηλά ποσοστά της ΝΔ, στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα θέσουν εκ των πραγμάτων θέμα αλλαγής ηγεσίας της γαλάζιας παράταξης μαζί με πρόωρες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Στυλιανίδης, θιασώτης του κοινωνικού φιλελεύθερου κέντρου, αναφέρουν πηγές, πως θα συνεχίσει την επίθεσή του, τους επόμενους μήνες, για όλα εκείνα τα μέτρα που κρίνονται βαθιά αντικοινωνικά και δεν έχουν φέρει κανένα έσοδο για το κράτος. Το αντίθετο έχουν φέρει κοινωνική διάρρηξη και σαφώς οδηγούν και τη ΝΔ σε εκλογική συντριβή.

Αυτή η στάση θα ενισχύσει το κοινωνικό προφίλ του «Γιούρι» έναντι των Βορίδη και Μητσοτάκη, εκ των έτερων υποψηφίων για την αρχηγία της ΝΔ, που είναι εκφραστές περισσότερων «ακτιβιστικών» απόψεων.

news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *