«Δώρα στους φοροφυγάδες, κατασχέσεις και απολύσεις στους πολίτες»

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις τροπολογίες που ψήφισε χθες η Βουλή

«Σκανδαλώδεις» χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τις τροπολογίες που υπερψήφισε χθες η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου…
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, οι τροπολογίες αυτές χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε φοροφυγάδες και απαλλάσσουν το ιδιωτικό αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από φόρους.

Οι τροπολογίες, που υπερψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, «αποκαλύπτουν με τον πλέον σαφή τρόπο, την διαπλοκή της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι δε η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα «που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει φέρει το όλο θέμα στη Βουλή με ερώτηση βουλευτών του από τις 29.8.2013, ερώτηση στην οποία ουσιαστικά ποτέ δεν απάντησαν και ποτέ δεν προσκόμισαν τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί. Ήταν μέρος του σχεδιασμού, ο οποίος εξελίχθηκε με προσπάθειες κατάθεσης της τροπολογίας για τις «τριγωνικές» συναλλαγές στους Ν. 4211/13 και 4225/14, όπου και αναγκάστηκαν να τις αποσύρουν μετά την σχετική κατακραυγή».

«Αποτελεί μαύρη κηλίδα για το πολιτικό σύστημα, η υπερψήφιση των τροπολογιών αυτών, ειδικά σε περίοδο που οι πολίτες στενάζουν κάτω από τη βάρβαρη φορολογική πολιτική των χαρατσιών, των κατασχέσεων και της άδικης φορολογικής πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει πρωτοβουλίες για την αποκάλυψη του γκρίζου σκηνικού, των πρωταγωνιστών του και όσων επιλέγουν (ακόμη και τώρα) να εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας», καταλήγει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *