Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΗΓΕΤΗΣ – ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον για την μαχητικότητα του, το θάρρος του και την παληκαριά του, είναι ο συνδικαλιστής πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Ερευνώντας με αντικειμενικότητα το έργο των τελευταίων ετών του κορυφαίου συνδικαλιστή της χώρας μας θα μπορούσαμε να θέσουμε κάποιους προβληματισμούς και…..
να εξαγάγουμε κάποια συμπεράσματα όπως:

Είναι αλήθεια η όχι ότι χάρις την δική του παρουσία διατηρείται ακόμα η ΔΕΗ στον κρατικό της χαραχτήρα και δεν έχει ξεπουληθεί όπως ο ΟΤΕ η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, κλπ.
Είναι αλήθεια η όχι ότι με την παρέμβαση του σαν μέλος του Δ.Σ. του ΟΕΚ στον οποίο εκπροσωπούσε την ΓΣΕΕ σταμάτησε τις διαδικασίες εκχώρησης στον ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ενός ακόμη moll στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ που θα «παραχωρείτο» με ενοίκιο 0,5 ευρώ/m2 για 50 χρόνια συνολικής επιφάνειας 150.00m2;
Είναι αλήθεια ή όχι ότι με την αντικατάσταση του ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ από μέλος του Δ.Σ. του ΟΕΚ, αμέσως έκλεισε ο οργανισμός που ήταν το κορυφαίο μέσον στη χώρα μας άσκησης κοινωνικής πολιτικής και σταμάτησε η απολαβή πρώτης κατοικίας και τόσα άλλα που παρείχε ο οργανισμός στους ΕΛΛΗΝΕΣ εργαζόμενους;
Είναι αλήθεια η όχι ότι με τις παρεμβάσεις του ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ προβλήθηκε η απάτη επιβολής του χαρατσιού στον Ελληνικό λαό μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η αποφυγή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στους κοινωνικά ασθενέστερους στη χώρα μας;
Είναι αλήθεια η όχι ότι με την παρέμβαση του ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ότι οι έχοντες και κατέχοντας απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης από τις κυβερνήσεις;
Είναι αλήθεια η όχι ότι ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ανέδειξε ότι με τον λιγνίτη η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ποιο φτηνή ακόμα και από τα φωτοβολταϊκά που προσπαθούν να μας επιβάλλουν φορτώνοντας στη ΔΕΗ πρόσθετο κόστος;
Είναι αλήθεια η όχι ότι με την παρέμβαση του ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ δεν μπόρεσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών να τεμαχίσουν την ΔΕΗ και να την πουλήσουν στους νταβατζίδες ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥΣ κλπ.
Είναι αλήθεια η όχι ότι αν είχαμε σε κάθε οργανισμό του δημοσίου ένα ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ δεν θα ήταν εύκολο για τον κάθε έναν να βάλει εύκολα χέρι στην περιουσία του Ελληνικού λαού;

Πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να προσάψουμε στο ενεργητικό του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ στα οποία έχει συμβάλλει με την παρουσία του.

Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι ότι αν ό ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ εκπροσωπεί επάξια τον θεσμό του συνδικαλισμού η ξεπερνάει τα όρια και προσπαθεί να ασκήσει στην ουσία κυβερνητική πολιτική;

Ένα είναι σίγουρο, ότι ο ΝΙΚΟΣ είναι ένας άνδρας που ενεργεί με έναν πρωτοφανή ενθουσιασμό και του αρέσει να κερδίζει την καθημερινή εκτίμηση και την αγάπη των συναδέλφων του στη ΔΕΗ.
Πολλές φορές πολιτικά κόμματα και κυρίως το ΠΑ.ΣΟ.Κ του έχουν τάξει κατά καιρούς διάφορα, τέτοια που θα μπορούσε σήμερα να έχει χρηματίσει ακόμα και υπουργός.

Μέχρι τώρα όλα αυτά τα έβλεπε και γελούσε επαναλαμβάνοντας ότι ανήκω στη ΔΕΗ και στην ΓΕΝΟΠ, ψυχή και σώμα , πράγμα που σε έπειθε αν παρατηρούσες το πείσμα στο βλέμμα του, «Όχι δεν είμαι σαν τους άλλους, εγώ διαφέρω», λέει και αυτό που ζητάει είναι να τον πιστέψεις τίποτα άλλο, τουλάχιστον μπροστά του, μετά κάνε ότι θέλεις..

Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ πολλές φορές έχει εκφράσει την αναγκαιότητα αναβάθμισης του συνδικαλιστικού κινήματος στα επίπεδα που του ανήκουν.

Είναι κρίμα λέει να τα βάζουν με το συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο είναι το μόνο μέσο που μπορεί να εξασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη σε μια χώρα.

Ο συνδικαλισμός λέει ο ΝΙΚΟΣ είναι το όπλο του εργαζόμενου, και είναι τιμή για αυτούς που τον εκπροσωπούν.

Σε μια τυχαία στιγμή είχε πει, « σαν πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εισέπραξα πολύ αγάπη από τον κόσμο της ΔΕΗ ,τόση που θα την κουβαλάω σε όλη μου την ζωή, και δεν θέλω να την χάσω με τίποτα στον κόσμο»

Ερχόμαστε σήμερα να εξετάσουμε αν αυτή προσωπικότητα του Άνδρος μπορεί να εμπνεύσει και να εκφράσει τον Έλληνα εργαζόμενο ώστε να τον εκπροσωπήσει στα συμφέροντα του.

Αν βάζαμε κριτήρια αξιολόγησης ενός συνδικαλιστή ηγέτη, θα μπορούσε κάποιος να υποδείξει κάτι περισσότερο από αυτά που διαθέτει ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ;

Σίγουρα όχι…!!!

Σήμερα μέσω των συνδικαλιστών που τους κατηγορούν για διαπλοκή και όχι άδικα, στην ουσία αυτό που θέλουν να χτυπήσουν είναι η καρδιά της υπεράσπισης των εργασιακών ζητημάτων, δηλαδή «ο θεσμός του συνδικαλιστικού κινήματος».

Το ότι σε κάθε, κοινωνική, πολιτική, η πολιτιστική δραστηριότητα, αναπτύσσονται φαινόμενα διαπλοκής, αυτό οφείλεται στην ελλειμματική θέσπιση των κανόνων λειτουργίας τους.

Για παράδειγμα, αν οι κανόνες λειτουργίας της ΓΣΕΕ προέβλεπαν θητείες των οργάνων, ταχτικές εναλλαγές των συμμετοχών στα κέντρα αποφάσεων, απόλυτο οικονομικό έλεγχο κλπ, θα ήταν αδύνατο να αναπτυχθούν σχέσεις διαπλοκής.

Θα μπορούσε με τον ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ να ανακτήσει το κύρος του ο συνδικαλισμός ;

THOUREIOS

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *